Bereidingswijze
Neem een pan met water en kook de eieren 5 minuten zoals je normaal een ei hard kookt. Laat de eieren schrikken onder de koude kraan. Leg ze op een plank, neem een lepel en klop rondom op de eieren tot de gehele schaal barsten gaat vertonen. NIET pellen!!! Zet dan 250 ml gekookt water neer in een schaal of pan uit de waterkoker. Doe daar de theeblaadjes, de sinaasappelschil, de steranijs, kaneelstokje, sojasaus en gedroogde chilipepertjes in. Laat even trekken en leg de eieren erin. Zet er vuur onder en laat de eieren, net onder het kookpunt, 5 minuten staan. Laat afkoelen, koel terug en laat een nacht marineren in dit lekkere sapje. Neem een mooie schaal (die leuk staat op e tafel), vul met verse tuinkers, pel de Chinese eieren en leg ze netjes op het bedje verse tuinkers. Vrolijk Pasen en lekker smullen. :) :9
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
O la la dit is mooi en lekker! Wil je met Pasen eens een ander eitje, maak dan deze Chinese eitjes. Echt een geweldig recept en kan niet missen deze subtiele smaken. Toevallig zag ik het op de televisie en sprak mij onmiddellijk aan. Niet moeilijk te maken, maar houd rekening met een nachtje marineren. Dan heb je ook iets speciaals. Prettige paasdagen allen!
Ingrediƫnten
8 eieren XL
2 el thee blaadjes
1 schil van een sinaasappel
2 steranijsjes
1 kaneelstokje
6 el sojasaus
3 gedroogde chilipepertjes
1 grote bak verse tuinkers (of andere kiemgroente)
2 el thee blaadjes
1 schil van een sinaasappel
2 steranijsjes
1 kaneelstokje
6 el sojasaus
3 gedroogde chilipepertjes
1 grote bak verse tuinkers (of andere kiemgroente)
Hulpmiddelen & keukengerei
Kookpan, waterkoker, schaal.
Leuke tips
Heel apart op de paasbrunch/ontbijt en ook leuk zo om te snacken of bij een Chinese rijsttafel als bijgerecht.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1430341
Homepage ID
1987700
Teller
1159
Bron
WDR
Drank
Uit
Bookmarked
17
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid