BAKBANAAN MET KRAB & MANGOCHUTNEY

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 04/02/2015 - 16:53
Bereidingswijze
1 Meng de krab met de mayonaise en een paar druppels limoensap.

2 Verhit de zonnebloemolie tot 170 °C .

3 Snijd de bakbanaan in plakjes van 6 mm dik. Bestrooi een velletje plasticfolie met de bloem. Verdeel de bloem over beide zijden van de bananenplakjes en leg op het plasticfolie. Leg een velletje plasticfolie over de bananenplakjes. Zet een pan op het folie en oefen licht druk uit tot de plakjes wat dunner zijn geworden.

4 Bak de plakjes in de olie krokant en goudbruin, reken op een minuut. Dep met keukenpapier overtollige olie van de bakbanaan.

Afbeelding
BAKBANAAN MET KRAB & MANGOCHUTNEY
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijke snack voor tijdens de borrel. Dit recept van  is in een handomdraai gemaakt. Vervang de krab eventueel door gerookte makreel, gerookte mosselen of kipper. 
Ingrediënten
1 blikje krabvlees van 170 g, uitgelekt
- 1 el mayonaise
- 1 limoen
zonnebloemolie
1 bakbanaan
1 el bloem, gezeefd
1 potje mangochutney (bij voorkeur van Sherwood)
cayennepeper
bieslook, fijngesneden
-gebakken uitjes uit een potje
Leuke tips
Doe op elk plakje een theelepel mangochutney, verdeel er de krab over en bestrooi de hapjes met cayennepeper, bieslook en gebakken uitjes.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1430311
Homepage ID
1977752
Teller
309
Bron
Bart van Olphen vis-expert
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Joyce1956
Gelegenheid