Bereidingswijze
Laat de bevroren banaan 10 min op kamer temperatuur heel licht ontdooien zodat het beter kan worden gemixt in de keukenmachine.
Hak in de tussentijd eerst de pindas in kleine stukjes in de keukenmachine en leg even opzij.
Meng de plakjes banaan met de pindakaas, het scheutje kokoswater/amandelmelk, een snufje kaneel en de cacaonibs in de keukenmachine totdat het een egale romige ijsmassa is geworden.
Schep nu met een ijsschep bolletjes ijs in leuke ijsbekertjes of dessertglazen. Een klein beetje kaneel om te decoreren en garneer af met stukjes pinda.
Hak in de tussentijd eerst de pindas in kleine stukjes in de keukenmachine en leg even opzij.
Meng de plakjes banaan met de pindakaas, het scheutje kokoswater/amandelmelk, een snufje kaneel en de cacaonibs in de keukenmachine totdat het een egale romige ijsmassa is geworden.
Schep nu met een ijsschep bolletjes ijs in leuke ijsbekertjes of dessertglazen. Een klein beetje kaneel om te decoreren en garneer af met stukjes pinda.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk roomijs met pure ingredienten. Leuk om te serveren na of tijdens de Paasbrunch of als dessert na het avondeten!
Ingrediënten
1 bevroren overrijpe banaan in plakjes (minim 3 uur in de vriezer doen)
1 ell pindakaas puur (zelf maken met geroosterde pinda's beetje olie en in de blender is het lekkerste!)
Kleine scheut kokoswater/amandelmelk (ongezoet) of zelf maken met witte amandelen en water
1 ell cacaonibs
5 gr pindas
snufje kaneel
1 ell pindakaas puur (zelf maken met geroosterde pinda's beetje olie en in de blender is het lekkerste!)
Kleine scheut kokoswater/amandelmelk (ongezoet) of zelf maken met witte amandelen en water
1 ell cacaonibs
5 gr pindas
snufje kaneel
Hulpmiddelen & keukengerei
Keukenmachine
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1430263
Homepage ID
2260445
Teller
3722
Bron
http://sportsnuts.nl/sportieve-bananen-roomijs-gezond/
Drank
Uit
Bookmarked
91
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Gelegenheid