Oeuf cocotte met gerookte forel en mierikswortelroom.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 03/31/2015 - 16:38
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C. Zet de ovenschaal in de oven en vul hem voor de helft met heet water.
Vet de ovenschaaltjes in met het klontje boter. Klop de mierikswortel door de crème fraîche. Breng op smaak met wat zout.
Schep in de ramekin. Pluk de gerookte vis en leg de helft erop. Breek het eitje erboven.
Strooi wat van de peper over het schaaltje. Zet zodra de oven op temperatuur is de eitjes in de bak heet water.
Bak 10 min. voor zacht gekookt en voor hard ongeveer 20 min.
Afbeelding
Oeuf cocotte met gerookte forel en mierikswortelroom.
Aantal personen
1.00
Aantal stuks
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heb het laatst bij een vriendin gegeten, vond het heerlijk vanwege de forel.
Ze gaf mij het recept  voor 1 persoon dus voor vermenigvuldigen maar.
Ingrediënten
1 klontje boter, 1 ruime el. creme fraiche, 1/2 tl. mierikswortel of naar smaak. 50 g gerookte forel, 1 ei,
zout. 1/2 el gemalen zwarte peper en 1el roze peperkorrels gekneusd.

Dit recept is voor een schaaltje.
Hulpmiddelen & keukengerei
4 ramekins of andere ovenschaaltjes. Plus 1 ovenschaal waar ze inpassen.
Leuke tips
Lekker met gebakken soldaatjes.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1430227
Homepage ID
95684
Teller
166
Bron
Van een vriendin.
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
jocucina
Gelegenheid