Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Kook de bloemkool 4-5 minuten en giet af
- Verhit de olie en fruit hierin de ui en de knoflook 2-3 minuten
- Schep de tomaatjes en bloemkoolroosjes erdoor en bak ze 2-3 minuten mee
- Verdeel het groentemengsel over de ovenschaal
- Klop de eieren los met de kookroom, mosterd, paprikapoeder en de Italiaanse kruiden
- Breng op smaak met zout en peper
- Giet het eimengsel over de groenten en bestrooi met de geraspte kaas
- Bak de frittata circa 25 minuten in het midden van de oven
- Lekker met sla of geroosterd brood
- Kook de bloemkool 4-5 minuten en giet af
- Verhit de olie en fruit hierin de ui en de knoflook 2-3 minuten
- Schep de tomaatjes en bloemkoolroosjes erdoor en bak ze 2-3 minuten mee
- Verdeel het groentemengsel over de ovenschaal
- Klop de eieren los met de kookroom, mosterd, paprikapoeder en de Italiaanse kruiden
- Breng op smaak met zout en peper
- Giet het eimengsel over de groenten en bestrooi met de geraspte kaas
- Bak de frittata circa 25 minuten in het midden van de oven
- Lekker met sla of geroosterd brood
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk gerecht bij een (Paas) buffet
Ingrediƫnten
* 1 kleine bloemkool, in roosjes
* 2 eetlpls olijfolie
* 1 rode ui, gesnipperd
* 2 teentjes knoflook, fijngehakt
* 1 bakjes cherry-/kerstomaatjes, gwhalveerd
* 8 eieren
* 100 ml kookroom
* 1/2 eetlpl mosterd
* 1 theelpl paprika- of chilipoeder
* 1 eetlpl gedroogde Italiaanse kruiden
* 100 gr geraspte belegen kaas
* 2 eetlpls olijfolie
* 1 rode ui, gesnipperd
* 2 teentjes knoflook, fijngehakt
* 1 bakjes cherry-/kerstomaatjes, gwhalveerd
* 8 eieren
* 100 ml kookroom
* 1/2 eetlpl mosterd
* 1 theelpl paprika- of chilipoeder
* 1 eetlpl gedroogde Italiaanse kruiden
* 100 gr geraspte belegen kaas
Hulpmiddelen & keukengerei
Lage ovenschaal van 20x30 cm, ingevet
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Buffet
Recept ID
1430223
Homepage ID
282406
Teller
4573
Bron
Boodschappen
Drank
Uit
Bookmarked
12
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid