Duivels Eitje (Gevulde Eieren)

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 03/30/2015 - 23:41
Bereidingswijze
1. Doe de eieren in een pan met water en laat ze hard worden.
(Zie bij "Leuke Tips" voor een goed methode om geen groene randen te krijgen)
2. Snij de eieren doormidden en haal het eigeel uit de eieren.
3. Doe de witte eieren in de koelkast tot we ze nodig hebben.
4. Pureer de eigeel in een kom.
5. Verdeel de verse krab in 2x 50 gram en hak het eerste deel fijn.
6. Heeft u een blikje? Dan het water afgieten en droogdeppen op keukenpapier.
7. Voeg de fijngehakte krab toe bij de eieren.
8. Samen met de mayonaise, mosterd, paar druppels tabasco, een paar druppels Worcestersaus, Citroensap, een snufje zout en peper, een snufje Old Bay Specerij, dragon en mix alles goed door elkaar tot een gladde massa.
9. Haal de eieren uit de koelkast.
10. Voeg de mengsel in een pijpzak en vul de eieren tot er niets meer over is.

Krabtopping:

1. Doe de overige krab in een kommetje en voeg daarbij de sinaasappelrasp, snufje cayennepeper, creme fraich of zure room, Turkse rode vlokkenpeper of chili vlokkenpeper en mix het voorzichtig door elkaar.
2. Proef of er nog een beetje zout bij moet.
3. Verdeel gelijkwaardig over de eieren.
4. Strooi wat verse bieslook, en een snufje cayenne peper over de eieren.

En nu lekker genieten van dit heerlijk hapje.
Afbeelding
Duivels Eitje (Gevulde Eieren)
Duivels Eitje (Gevulde Eieren)
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Wij zijn helemaal weg van deze duivelse eitjes.
Ze zijn gevuld met krab en past prima met de pittige kruiden.
Ingrediƫnten
Voor de Eieren:

6 Grote Hard Gekookte Eieren (voor 12 stukken)
50 Gram Verse Krab, dat mag ook een blikje zijn.
3 a 4 el Mayonaise
een paar druppels Worcestersaus
1 el Dijon Mosterd
1 el Citroensap
2 el Dragon
1/2 el Tabasco Saus
Snufje Old Bay Specerij
Zout en Peper

- - -

Old Bay Specerij:

1 el Selderijpoeder
1 el Gemalen Laurierblad
2 el Gemalen Zwarte Peper
1 el Paprika Poeder
1/2 el Droge Mosterd
1 tl Nootmuskaat
1 tl Kaneel Poeder
en 1 tl Gemalen Kruidnagel

- - -

Topping:

50 Gram Verse Krab, of uit een blikje.
1 a 2 el Creme Fraich of Zure Room
1 el Citroenrasp
Turkse Rode Vlokkenpeper naar smaak (Alternatief: Chilipeper vlokken)
snufje Zout (als het nodig is)
Vers Gesneden Bieslook
Snufje Cayenne Peper
Leuke tips
Beste methode voor hard gekookte eieren.

1. Doe de koude eiren in koud water in een pannetje.
Zorg ervoor dat het water ongeveer 2,5 cm in het water zitten
2. Zet de eiren op hoog vuur en wacht tot ze gaan dansen in een paar grote bubbeltjes.
3. Doe dan de deksel op de pan en zet het vuur uit.
4. Laat de pan staan en laat de deksel (zonder te gluren) op de pan voor 17 min.
5. Zet een timer op 17 min. (niet langer en niet korter)
6. Na 17 min afgieten en spoelen met koud water, daarna afgieten.
7. Even lichtjes schudden zodat ze een beetje basten.
8. Dan weer met koud water dompelen en verwijder de schil in koud water.
9. voor bewijs voor geen groene randen, zie foto.

- - -

De Krabtopping is ook heerlijk om te gebruiken voor op een toastje of broodje en hou je niet van pittig gebruik dan paprika poeder ipv cayenne peper.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1430191
Homepage ID
2201377
Teller
1164
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
GoldenCook
Gelegenheid