Bereidingswijze
1. Klop voor de topping in een kom verse roomkaas en poedersuiker met de handmixer tot een stevig mengsel en voeg al kloppend 2-3 eetlepels advocaat toe. Het mengsel moet wel stevig blijven.
2. Schep de topping in de spuitzak, draai deze goed dicht en laat de topping in de koelkast zeker een uur opstijven.
3. Verwarm de oven voor op 200 °C. Zet een cakevormpje in elke holte van de muffinvorm.
4. Doe zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, boter, kristalsuiker, vanillemerg en eieren in een beslagkom en klop alles met de handmixer tot een glad cakebeslag. Voeg dan al mengend 3-4 eetlepels advocaat toe.
5. Schep het beslag in de papieren vormpjes en schuif de muffinvorm in het midden van de oven. Bak de cakejes in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Laat de cakejes op een rooster afkoelen.
6. Spuit op elk cakeje een flinke laag advocaattopping en bestrooi met geraspte chocolade. Garneer met paaseitjes.
2. Schep de topping in de spuitzak, draai deze goed dicht en laat de topping in de koelkast zeker een uur opstijven.
3. Verwarm de oven voor op 200 °C. Zet een cakevormpje in elke holte van de muffinvorm.
4. Doe zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, boter, kristalsuiker, vanillemerg en eieren in een beslagkom en klop alles met de handmixer tot een glad cakebeslag. Voeg dan al mengend 3-4 eetlepels advocaat toe.
5. Schep het beslag in de papieren vormpjes en schuif de muffinvorm in het midden van de oven. Bak de cakejes in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Laat de cakejes op een rooster afkoelen.
6. Spuit op elk cakeje een flinke laag advocaattopping en bestrooi met geraspte chocolade. Garneer met paaseitjes.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze gezellige paascakejes uit Smult zijn een leuke toevoeging op een mooi gedekte tafel deze Pasen!
Ingrediënten
Gebak 12 stuks
125 g zelfrijzend bakmeel
1 tl bakpoeder
125 g echt zachte boter
125 g fijne kristalsuiker
1 tl vanillemerg
2 eieren
100 ml advocaat
200 g verse roomkaas, op kamertemperatuur
200 g poedersuiker
50 g melkchocolade, geraspt
24 kleine paaseitjes
125 g zelfrijzend bakmeel
1 tl bakpoeder
125 g echt zachte boter
125 g fijne kristalsuiker
1 tl vanillemerg
2 eieren
100 ml advocaat
200 g verse roomkaas, op kamertemperatuur
200 g poedersuiker
50 g melkchocolade, geraspt
24 kleine paaseitjes
Hulpmiddelen & keukengerei
muffinvorm met 12 holtes
papieren cakevormpjes
handmixer met gardes
spuitzak met kartelmond
papieren cakevormpjes
handmixer met gardes
spuitzak met kartelmond
Leuke tips
Je kunt de advocaat ook vervangen door banketbakkersroom of custard zodat de hele familie ervan kan eten.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1430167
Homepage ID
2213584
Teller
4935
Bron
Smult 7
Drank
Uit
Bookmarked
82
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid