Bereidingswijze
1. Laat bladerdeeg lapjes ontdooien en leg lapjes tegen elkaar op een licht ingevette bakplaat die besprenkel is met water. (bakpapier werkt ook goed)
2. Spuit met een spuitzak, voorzien van een grote gladde spuit, het ham mengsel, tot een baan over bladerdeeg lapjes.
3. Strijk met een kwastje de bladerdeeg onder ham mengsel in met los geklopt ei.
4. Vouw de bovenste helft van bladerdeeg over vulling en druk goed vast op onderste helft.
5. Strijk met kwastje de reep(en) 2 x dun in met los geklopt ei.
6. Snijd elk bladerdeeg lapje met klam mes in 3 delen en snijd de vulling tussen lapjes ook door.
7. Laat repen voor 15 min. rusten.
8. Bak de ham hapjes af in een oven van 200*C voor 25-35 min.
9. Snijd weer even de vulling tussen de lapjes door en serveer warm op een serveerschaal.
Soezenbeslag
100 -150 g ei (2-3 stuks nr. 4)
100 g water
50 g margarine
50 g patentbloem
1. Breng in een pan, het water met margarine aan de kook.
2. Voeg de bloem toe en roer met een spartel op laag vuur de mengsel gaar.
3. Roer met een spartel de eieren scheutsgewijs door de massa. (NOOIT met een garde roeren, dan verliest de bloem aan bindkracht)
4. Zodra er en bal vorm en de massa "blink" is de soezenbeslag klaar.
2. Spuit met een spuitzak, voorzien van een grote gladde spuit, het ham mengsel, tot een baan over bladerdeeg lapjes.
3. Strijk met een kwastje de bladerdeeg onder ham mengsel in met los geklopt ei.
4. Vouw de bovenste helft van bladerdeeg over vulling en druk goed vast op onderste helft.
5. Strijk met kwastje de reep(en) 2 x dun in met los geklopt ei.
6. Snijd elk bladerdeeg lapje met klam mes in 3 delen en snijd de vulling tussen lapjes ook door.
7. Laat repen voor 15 min. rusten.
8. Bak de ham hapjes af in een oven van 200*C voor 25-35 min.
9. Snijd weer even de vulling tussen de lapjes door en serveer warm op een serveerschaal.
Soezenbeslag
100 -150 g ei (2-3 stuks nr. 4)
100 g water
50 g margarine
50 g patentbloem
1. Breng in een pan, het water met margarine aan de kook.
2. Voeg de bloem toe en roer met een spartel op laag vuur de mengsel gaar.
3. Roer met een spartel de eieren scheutsgewijs door de massa. (NOOIT met een garde roeren, dan verliest de bloem aan bindkracht)
4. Zodra er en bal vorm en de massa "blink" is de soezenbeslag klaar.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
18.00
Vertel iets leuks over dit recept
Maak de dubbele, ze zijn zo op. Onmisbaar op een gezellige party!
Ingrediënten
kleine plakjes bladerdeeg uit de diepvries van supermarkt
1 eigeel vermengd met iets koffiemelk
voor vulling
225 g achterham, in keukenmachine gemalen (zo glad als room paté)
100 g soezenbeslag (zien recept beneden)
zwarte peper (pittig op smaak gemaakt)
1 e bladpeterselie, fijn
1 e Franse mosterd
1/2 e mosterd edik
mespunt geraspt nootmuskaat
Meng alle ingrediënten voor vulling goed door elkaar. Als het te stijf worden, kan jij nog wat water erdoor mengen tot dit spuitbaar worden.
1 eigeel vermengd met iets koffiemelk
voor vulling
225 g achterham, in keukenmachine gemalen (zo glad als room paté)
100 g soezenbeslag (zien recept beneden)
zwarte peper (pittig op smaak gemaakt)
1 e bladpeterselie, fijn
1 e Franse mosterd
1/2 e mosterd edik
mespunt geraspt nootmuskaat
Meng alle ingrediënten voor vulling goed door elkaar. Als het te stijf worden, kan jij nog wat water erdoor mengen tot dit spuitbaar worden.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Multi-cultureel
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1430089
Homepage ID
1066450
Teller
1894
Bron
Smaakontwikkelaar
Drank
Uit
Bookmarked
21
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid