Gekleurde paaskoekjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 03/28/2015 - 10:47
Bereidingswijze
Mix de boter en de suiker in ongeveer 5-7 minuten met de mixer tot het zacht en romig is. Je kunt het eventueel ook kneden met je handen.
Mix het ei door de mix.
Nu kan de bloem toegevoegd worden bij het deeg. Mix het met een lage snelheid en voer het kort iets op. Schraap zonodig de zijkanten los en voeg het opnieuw tot het deeg.
Als de bloem goed in het deeg is opgenomen, kun je het deeg bewaren in een kom bedekt met een stuk plastic. Bewaar het deeg enkele uren tot zelfs een hele nacht in de koelkast. Verdeel de bol deeg in drie ongeveer gelijke delen. Neem je kleurstof en begin met een drupje kleurstof in je deeg. Kneed het en afhankelijk van hoe jij het wilt hebben doe je er meer kleurstof bij.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Steek de koekjes uit en laat ze nog even goed koud worden in de koelkast. Reken hiervoor ongeveer een kwartiertje. Je hebt dan nog minder kans dat de koekjes van vorm veranderen en zeker met bepaalde vormen is het mooi als het ook zo blijft.

Bak de koekjes in ongeveer tien minuten af en laat ze afkoelen. Leuk, lekker en simpel te maken.

Succes en eet smakelijk
Afbeelding
Gekleurde paaskoekjes
Aantal personen
30.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gewoon een leuke simpele kleurrijke traktatie, ook geschikt om met kinderen te doen  Het basisrecept  is bedoeld voor koekjes die niet moeten rijzen. Ze behouden heel mooi hun oorspronkelijke vorm, zoals je ze op de bakplaat legt.  Heel handig!
Ingrediënten
•200 gram boter op kamertemperatuur
•200 gram suiker
•400 gram gezeefde bloem (niet zelfrijzend)
•1 ei
•eventueel wat (natuurlijk) vanille extract
•snufje zout

Eetbare kleurstof, ik nam de paaskleuren geel, rose en natuurlijk bruin voor het haasje

TIP: Het deeg is heel zacht. Wikkel het in huishoudfolie en laat het liefst een nacht in de koelkast lekker koud worden. Als je minder tijd hebt kun je het deeg ook , nadat je het gekleurd hebt, een half uurtje in de vriezer leggen. Werkt ook heel goed. Het is handig om het deeg vantevoren te kleuren.
Hulpmiddelen & keukengerei
Mengkom
keukenweegschaal
Keukenmachine of mixer
spatel om je deeg los te maken van de kom
Vormpjes, bijv. zoals ik deed een haas, vlinder en eendje . Het basisrecept is overigens ook voor andere koekjes te gebruiken .
Leuke tips
Je zou het konijn oogjes kunnen geven. Hiervoor kun je dn snoepoogjes gebruiken, ook te koop bij action of krentjes. Ook wellicht leuk om de vlinder te versieren met kleurstiften van dr. Oetker
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1430063
Homepage ID
2254175
Teller
716
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
moniquebvg
Gelegenheid