Bereidingswijze
Maak eerst het deeg voor de broodjes: los de gist op in het lauwe water (het mag zeker niet te warm zijn). Meng de boter, half ei met de suiker en het snufje zout. Voeg de melk toe en giet er daarna de opgeloste gist bij. Meng nu ook de bloem hieronder. Kneed het mengsel een vijftal minuten tot je een soepel, niet-kleverig deeg bekomt. Tip: als het deeg te kleverig is, kan je nog een beetje extra bloem toevoegen. Vet een kom in met boter en leg hier het deeg in. Dek de kom af met een vochtige theedoek (of met huishoudfolie). Laat het deeg op een warme plek 1 uur rijzen. Maak intussen de kaneelvulling.: meng hiervoor alle ingrediënten tot een gladde massa. Rol het deeg als het gerezen is uit op een bebloemd werkvlak tot je een rechthoek van 30 x 30 cm hebt. Smeer de vulling op het deeg - dit gaat het makkelijkst met een paletmes. Rol het deeg op tot een rol en snij deze in 9 dikke plakken. Leg de plakken - met wat plaats tussen - in een beboterde en bebloemde bakvorm. Bedek de vorm met huishoudfolie en laat het deeg nog eens ca. 45 minuten op een warme plek rijzen. Verwarm intussen de oven voor op 180°C. Verwijder na het rijzen de huishoudfolie en bak de broodjes in 20 minuten goudbruin. Bestrooi eventueel nog met wat poedersuiker.
Afbeelding
Aantal personen
5.00
Aantal stuks
9.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik ben geen patissier en al helemaal geen taartgoeroe zoals velen hier, maar voor deze kaneelbroodjes mogen ze me 24/7 bellen. Erg leuk voor de paasbrunch (daar is het recept eigenlijk voor bedoeld), maar ook een leuke herfstklassieker. Soms heeft de Lidl ze ook warm uit de oven en neem ze dan mee. Genoeg voor 9 stuks en leuk om samen met de kinderen te maken en ze likken hun vingertjes erbij af. :) :9
Ingrediënten
voor het deeg
400 gram bloem, plus extra om het werkblad mee te bestuiven
4 gram instant gist
25 gram (lauw) water
30 gram boter, op kamertemperatuur
30 gram suiker
125 ml melk, op kamertemperatuur
½ ei
snufje zout
Optioneel: poedersuiker
voor de vulling
115 gram donkerbruine suiker
65 gram boter, op kamertemperatuur
15 gram kaneel poeder
400 gram bloem, plus extra om het werkblad mee te bestuiven
4 gram instant gist
25 gram (lauw) water
30 gram boter, op kamertemperatuur
30 gram suiker
125 ml melk, op kamertemperatuur
½ ei
snufje zout
Optioneel: poedersuiker
voor de vulling
115 gram donkerbruine suiker
65 gram boter, op kamertemperatuur
15 gram kaneel poeder
Hulpmiddelen & keukengerei
Kom, huishoudfolie, theedoek
Leuke tips
Deze leuke kaneelbroodjes zijn vooral heerlijk als ze warm zijn. Maak ze eventueel vooraf en warm ze voor het serveren nog even op in een voorverwarmde oven.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
1430041
Homepage ID
1987700
Teller
11640
Bron
Dille&Kamille (tekst iets aangepast)
Drank
Uit
Bookmarked
69
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid