Bereidingswijze
- Haal de boter een kwartier van tevoren uit de koelkast.
- Plet de knoflook met een knoflookpers
- Hak de munt en olijven klein en roer ze met de knoflook door de boter.
- Rasp de sinaasappel bij de boter en roer alles goed door elkaar
- Breng op smaak met peper en zeezout
- Plet de knoflook met een knoflookpers
- Hak de munt en olijven klein en roer ze met de knoflook door de boter.
- Rasp de sinaasappel bij de boter en roer alles goed door elkaar
- Breng op smaak met peper en zeezout
Afbeelding
Aantal personen
20.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit is één van onze all-time-favourites aan boord van ons zeilschip. We serveren deze bijna altijd bij de BBQ, samen met een Hollandse tuinkruidenbotertje na een zeiltocht op de Zuiderzee. De kruidenboter heeft een mediteraan tintje door de combi van olijven, munt en sinaasappel.
Ingrediënten
Pakje roomboter
Verse munt
Stuk of 6 olijven
Een geboende sinaasappel (liefst biologisch)
Teentje knoflook (of twee naar smaak)
Zeezout en peper
Verse munt
Stuk of 6 olijven
Een geboende sinaasappel (liefst biologisch)
Teentje knoflook (of twee naar smaak)
Zeezout en peper
Hulpmiddelen & keukengerei
Twee vorken, een snijplank, een keukenmes en een mooi schaaltje :-)
Leuke tips
Garneer met een topje munt en een kwartje sinaasappel. Peterselie erdoorheen past er ook heel goed bij qua smaak!
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Multi-cultureel
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
1429973
Homepage ID
2000073
Teller
256
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid