Luxe Paasbrood

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 03/25/2015 - 15:56
Bereidingswijze
Doe de gist in de lauwe melk met een beetje suiker en klop los
Stort de bloem op het aanrecht en maak een kuil
Doe de melk met de gist erin en de rest van de suiker

Meng met de vingertoppen alles langzaam onder elkaar tot er een deeg ontstaat
Voeg langzaam al kneedden het zout aan toe
Voeg nu al kneeddend de boter eraan toe
Kneed vervolgens het deeg 10 minuten tot een soepel deeg

Laat het deeg nu 90 minuten rijzen onder een theedoek op een tochtvrije warme plaats

Doe de rozijnen en krenten in warm water en laat ze 30 minuten wellen
Giet de rozijnen af en laat goed uitlekken

Neem het deeg en sla de lucht er vervolgens uit
Voeg al knedend de rozijnen, gekonfijt fruit en krenten aan het deeg toe

Vorm een rond brood en leg deze bol op een met bakpapier bekleedde bakplaat
Klop de eierdooier los met een scheutje melk en bestrijk hiermee de deegbal

Verwarm de oven voor op 200°

Laat het deeg rijzen tot het verdubbeld is in volume (ongeveer 30 minuten)
Bak het brood 30 tot 35 minuten gaar in een oven van 200°

Laat het brood afkoelen op een rooster

Glazuur
Doe poedersuiker in een kom en voeg er het water bij
Roer alles goed door elkaar tot een gladde massa

Wanneer deze te dik is kun je er een extra eetlepel water aan toevoegen

Giet de glazuur over het Paasbrood
Afbeelding
Luxe Paasbrood
Luxe Paasbrood
Luxe Paasbrood
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Pasen is voor rooms-katholieken juist na de vastenperiode, zodat er feestelijk en met veel ingrediënten werd gebakken.
Paasbrood heeft daarom vele varianten met ondermeer spijs, rozijnen, krenten, sukade en sinaasappelsnippers.
Dit wordt door het deeg gemengd, dat vervolgens op een bakplaat wordt gebakken.
Na het bakken wordt het meestal afgewerkt met amandelsnippers, honing of glazuur.
Ingrediënten
7 gram droge gist
200 ml lauwe melk
50 gram lichte basterdsuiker
450 gram bloem
75 gram malse boter
120 gram rozijnen
60 gram krenten
40 gram gekonfijt fruit
1 eierdooier
scheutje melk
5 gram zout

Glazuur
400 gram poedersuiker
5 eetlepels water
Leuke tips
Plaats het brood gedurende 20 minuten in de koelkast
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
1429957
Homepage ID
1086361
Teller
449
Bron
met dank aan Wesley Fabry
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
willeke_
Gelegenheid