Moelleux met Paaschocolade

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 03/25/2015 - 14:00
Bereidingswijze
*smelt de boter en de chocolade in een bain marie
*meng de eieren, bloem, maïszetmeel, bakpoeder, suiker en Amaretto onder elkaar en spatel dit onder de gesmolten chocolade
*schep het beslag in de ingevette ramequins en bak 6 min in een op 180°C voorverwarmde oven
*haal de ramequins uit de oven en haal de moelleux er voorzichtig uit
*serveer met een bolletje vanilleroomijs
Afbeelding
Moelleux met Paaschocolade
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Met de resten van de pure chocolade paaseieren maken we een top nagerechtje
Ingrediënten
*200 g pure chocolade
*65 g boter
*4 eieren
*15 g bloem
*2 el maïszetmeel
*2 th lepels bakpoeder
*150 g suiker
* 2 el Amaretto
* vanilleroomijs voor de afwerking
Hulpmiddelen & keukengerei
Ramequins (Een ramekin is een klein potje van glas of porselein, waarin één portie van een gerecht of nagerecht kan worden bereid én geserveerd. Het heeft een diameter van ongeveer 10-20 centimeter, en kan goed de warmte gelijkmatig door het gerecht verspreiden).

Een voorbeeld van een nagerecht dat typisch in een ramekin wordt geserveerd, is crème brûlée. Voor de introductie van papieren en aluminium bakvormpjes werden ook cupcakes in een ramekin bereid.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1429941
Homepage ID
1090993
Teller
160
Bron
delicieux
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid