Bereidingswijze
Ontdooi de plakjes bladerdeeg.
Ontdooi de spinazie / maak de verse spinazie schoon.
Verhit de boter (of olie ) in het pannetje.
Bak hierin het sjalotje glazig.
Voeg de spinazie toe en (roer)-bak de spinazie tot beetgaar.
Maak op smaak met peper, zout, nootmuskaat en een druppel maggi-aroma. Laat afkoelen.
Roer de crème friache door de spinazie.
Vet de muffinvormpjes in of bekleed ze met bakpapier.
Bekleed de vormpjes met het bladerdeeg.
Bestrooi met geraspte kaas (vooral de bodem).
Verdeel de spinazie in de holtes van het bladerdeeg.
Splits de eieren. Leg in elke spinazieholte een eidooier met een klein beetje eiwit eromheen.
Bestrooi met peper, zout en geraspte kaas.
Bak de taartjes plm. 15 - 20 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven.
Ontdooi de spinazie / maak de verse spinazie schoon.
Verhit de boter (of olie ) in het pannetje.
Bak hierin het sjalotje glazig.
Voeg de spinazie toe en (roer)-bak de spinazie tot beetgaar.
Maak op smaak met peper, zout, nootmuskaat en een druppel maggi-aroma. Laat afkoelen.
Roer de crème friache door de spinazie.
Vet de muffinvormpjes in of bekleed ze met bakpapier.
Bekleed de vormpjes met het bladerdeeg.
Bestrooi met geraspte kaas (vooral de bodem).
Verdeel de spinazie in de holtes van het bladerdeeg.
Splits de eieren. Leg in elke spinazieholte een eidooier met een klein beetje eiwit eromheen.
Bestrooi met peper, zout en geraspte kaas.
Bak de taartjes plm. 15 - 20 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik zag een plaatje van deze spinazietaartjes in een reclamefolder.
Vond dit er echt leuk uitzien en het leek me erg lekker.
Ik ben toen zelf aan het experimenteren gegaan.
Echt een lekker en leuk lunch/brunchgerecht voor de Pasen.
Vond dit er echt leuk uitzien en het leek me erg lekker.
Ik ben toen zelf aan het experimenteren gegaan.
Echt een lekker en leuk lunch/brunchgerecht voor de Pasen.
Ingrediënten
4 plakjes diepvries bladerdeeg
50 gram geraspte belegen kaas
1 sjalotje (gepeld en gesnipperd)
peper, zout, nootmuskaat
druppel maggi-aroma
plm. 200 gram (dievries) bladspinazie
1/2 eetlepel roomboter
4 eieren
2 eetlepels crème fraiche
50 gram geraspte belegen kaas
1 sjalotje (gepeld en gesnipperd)
peper, zout, nootmuskaat
druppel maggi-aroma
plm. 200 gram (dievries) bladspinazie
1/2 eetlepel roomboter
4 eieren
2 eetlepels crème fraiche
Hulpmiddelen & keukengerei
Muffinvorm
pannetje voor de spinazie
pannetje voor de spinazie
Leuke tips
Heerlijk lunch/brunch-gerecht, maar ook een leuk voorgerecht met Pasen.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1429937
Homepage ID
886977
Teller
4139
Bron
Van een foto uit een reclmefolder van een supermarkt
Drank
Uit
Bookmarked
42
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Sojavrij
Vegetarisch
Gelegenheid