Gebraden lamskroon met kruidenkorst en groenterisotto met saffraan

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 03/25/2015 - 13:02
Bereidingswijze
* mix de bladpeterselie, basilicum, broodkruim, eiwitten, walnotenolie, peper en zout
*bak de lamskronen 2 min aan elke kant in olijfolie en bak nog 8 min verder in een voorverwarmde oven van 180°C
* snij courgette in blokjes en de broccoli in roosjes en blancheer ze samen in kokend gezouten water en verfris ze daarna direct in koud water
* meng 1 el bouillonpasta kip met 4 dl water
*fruit de rijst en de versnipperde sjalot 1 min in olijfolie op zacht vuurtje
*voeg de bouillon toe en laat zeer zacht koken tot al de bouillon opgenomen is ; als de rijst te hard is voeg dan nog wat water toe
* haal de risotto van het vuur en meng er de geblancheerde groenten onder met de geraspte kaas
*kruiden met peper en zout
*meng er 2 el olijfolie en saffraan onder
*werk de risotto af met de room en de kaas en meng alles tot een smerig geheel
Afbeelding
Gebraden lamskroon met kruidenkorst en groenterisotto met saffraan
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Feestelijk gerecht met een groenterisotto, makkelijk te bereiden en super lekker.
Ingrediënten
-2 lamskronen
-2 el walnotenolie
-1 bosje bladpeterselie
-1 bosje basilicum
-50 g broodkruim ( chapelure)
-2 eiwitten
-1/2 courgette
-1/2 boccoli
-150 g risottorijst
-1 sjalot
-olijfolie
-1 el bouillonpasta van kip
-4 dl water
-40 g geraspte parmiggiano reggiano
-enkele saffraandraadjes
-3 dl room
-30 g boter
Leuke tips
warm serveren
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1429935
Homepage ID
1090993
Teller
219
Bron
delicieux
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid