Bereidingswijze
* bak het witloof in een braadpan met een flinke klont boter, peper en zout en laat het karameliseren
*schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water; afgieten en pureren in een roerzeef
* meng het witloof onder de aardappelen en kruiden met peper en zout+ 2 klontjes boter
* bak de lamsfilets 3 min aan elke kant in olijfolie en kruiden met peper en zout
* schil de prei, wortelen en knolselder en snij alles in zeer dunne reepjes en frituur deze goudbruin op 180°C
*versnij de lamsfilets en serveer met de witloofstoemp en de krokant gefrituurde groentjes
*schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water; afgieten en pureren in een roerzeef
* meng het witloof onder de aardappelen en kruiden met peper en zout+ 2 klontjes boter
* bak de lamsfilets 3 min aan elke kant in olijfolie en kruiden met peper en zout
* schil de prei, wortelen en knolselder en snij alles in zeer dunne reepjes en frituur deze goudbruin op 180°C
*versnij de lamsfilets en serveer met de witloofstoemp en de krokant gefrituurde groentjes
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Eenvoudige bereiding, super lekker en succes bij de gasten is gegarandeerd
Ingrediënten
-600 g lamsfilets ( 4 stuks)
-8 stronkjes witloof
-5 grote aardappelen
-30 g boter
-olijfolie
-1 prei
-2 wortelen
-1/2 knolselder
-8 stronkjes witloof
-5 grote aardappelen
-30 g boter
-olijfolie
-1 prei
-2 wortelen
-1/2 knolselder
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1429933
Homepage ID
1090993
Teller
191
Bron
delicieux
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid