Licht gerookte zalm met aardappelcrème, prei met saffraan

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 03/25/2015 - 12:37
Bereidingswijze
-schil de aardappelen en kook ze in 20 min gaar in de melk met rozemarijn en een snuifje zout
-pureer ze en draai ze in een roerzeef, meng er de room onder en kruiden met peper en zout
-preistengels wassen en in stukjes snijden en blancheren in kokend gezouten water
-daarna afgieten en stoven in de boter met saffraan, peper en zout
-snij de zalm in 4 porties en bak deze enkele seconden aan elke kant in de olijfolie
-bordjes dresseren
Afbeelding
Licht gerookte zalm met aardappelcrème, prei met saffraan
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker feestgerecht, dat makkelijk te bereiden is en daarenboven heerlijk smaakt
Ingrediënten
-4 grote aardappelen
-5 dl melk
-rozemarijn
-3 dl room
-2 preistengels
-20 g boter
-snuifje saffraan
-600 g gerookt zalmhaasje
-olijfolie
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Schots
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1429931
Homepage ID
1090993
Teller
537
Bron
delicieux
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid