Bereidingswijze
-schil de aardappelen en kook ze in 20 min gaar in de melk met rozemarijn en een snuifje zout
-pureer ze en draai ze in een roerzeef, meng er de room onder en kruiden met peper en zout
-preistengels wassen en in stukjes snijden en blancheren in kokend gezouten water
-daarna afgieten en stoven in de boter met saffraan, peper en zout
-snij de zalm in 4 porties en bak deze enkele seconden aan elke kant in de olijfolie
-bordjes dresseren
-pureer ze en draai ze in een roerzeef, meng er de room onder en kruiden met peper en zout
-preistengels wassen en in stukjes snijden en blancheren in kokend gezouten water
-daarna afgieten en stoven in de boter met saffraan, peper en zout
-snij de zalm in 4 porties en bak deze enkele seconden aan elke kant in de olijfolie
-bordjes dresseren
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker feestgerecht, dat makkelijk te bereiden is en daarenboven heerlijk smaakt
Ingrediënten
-4 grote aardappelen
-5 dl melk
-rozemarijn
-3 dl room
-2 preistengels
-20 g boter
-snuifje saffraan
-600 g gerookt zalmhaasje
-olijfolie
-5 dl melk
-rozemarijn
-3 dl room
-2 preistengels
-20 g boter
-snuifje saffraan
-600 g gerookt zalmhaasje
-olijfolie
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Schots
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1429931
Homepage ID
1090993
Teller
537
Bron
delicieux
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid