Malse gevulde Italiaanse varkenshaas van Jamie

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 03/25/2015 - 06:01
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Mix in een keukenmachine de basilicumsteeltjes, parmezaan, pijnboompitten en tomaten met 3 el olie en zwarte peper. Maak een insnede van een derde over de lengte van de varkenshaas en leg hem open. Sla de varkenshaas met een deegroller platter tussen 2 vellen vershoudfolie. Leg de plakjes ham op een houten plank, elkaar iets overlappend, en leg het vlees erop, zonder de vershoudfolie. Rangschik de basilicumblaadjes over het midden van het vlees en verdeel daarover het mengsel uit de keukenmachine. Rol het vlees op met de vulling erin; de buitenkant is bedekt met ham. Zet vast met cocktailprikkers. Leg de rol in een braadslee, besprenkel met olie en bestrooi met zwarte peper. Zout is niet nodig want parmaham en de kaas zijn zout genoeg. Bak de varkenshaas circa 30 minuten in de oven. Hij is gaar wanneer een vleespen die je erin steekt er heet weer uitkomt.
Afbeelding
Malse gevulde Italiaanse varkenshaas van Jamie
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een lekker gevuld varkenshaasje is een smaaksensatie, maar dit is een feestje in de mond. Paastip voor een lekker begin van de lente.
Ingrediënten
1 flink bosje basilicum, steeltjes gehakt, blaadjes heel
70 g parmezaan, geraspt
50 g pijnboompitten, geroosterd
140 g zongedroogde tomaten
olijfolie
1 varkenshaas van 500 gr
10 plakjes parmaham
vers gemalen zwarte peper
Hulpmiddelen & keukengerei
Braadslede, plank, cocktailprikkers
Leuke tips
Lekker met gebakken kriel, gewokte broccoli, baby spinazie, asperges of andere groente.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1429907
Homepage ID
1987700
Teller
50723
Bron
Jamie Oliver
Waardering aantal
2
Waardering
5
Drank
Uit
Bookmarked
164
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Fressnapf
Gelegenheid