Malse Mediterrane lamskoteletten (paastip)!

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 03/22/2015 - 20:27
Bereidingswijze
Neem een kom en meng olijfolie met wat citroensap. Doe de kruiden erdoor, voeg peper en zout toe naar smaak en laat de lamskoteletten in het mengsel een uurtje afgedekt marineren in de koelkast. Neem de grillpan en verhit op hoog vuur. Doe de gemarineerde koteletten er in porties in en schroei ze snel dicht. Grill ze dan op matig vuur 2 minuten aan elke kant verder tot ze gaar en vanbinnen toch nog rose zijn. Warm serveren en smullen.
Afbeelding
Malse Mediterrane lamskoteletten (paastip)!
Aantal personen
3.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het is eindelijk lente en bij de lente hoort mals gegrild lamsvlees. Gegrild in de grillpan en echt botermals en super lekker om je vingers bij af te kluiven. De majoraan is de grote smaakmaker bij lamsvlees en dat vergeten veel mensen. Neem er verse lentegroente bij en past perfect bij witte asperges, die zijn er ook al.
Ingrediƫnten
12 verse lamskoteletjes
3 teentjes knoflook, geperst
1.5 tl Majoraan
0.75 tl verse tijm
0.75 tl Oregano
Vleugje munt, niet teveel want overheerst te snel
Platte peterselie
Zeezout
Vers gemalen zwarte peper
100 ml Olijfolie
Citroensap van kwart citroen
Hulpmiddelen & keukengerei
Grillpan
Leuke tips
Heerlijk met witte asperges, gewokte baby spinazie, geroosterde groente romatomaten, puntpaprika, uien of geroosterde trostomaat, frisse salade en gebakken aardappeltjes.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1429843
Homepage ID
1987700
Teller
638
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
Fressnapf
Gelegenheid