Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200grC.
Rol het croissantdeeg uit en snij de punten voorzichtig los van elkaar.
Leg het met de punten naar buiten in een stervorm op het bakpapier, zorg dat er een cirkel in het midden openblijft.
Verdeel de hamreepjes (of kip) over het deeg.
Meng de eieren met het bieslook en breng op smaak met (versgemalen) peper en verdeel dit over de hamreepjes, bestrooi het geheel met de geraspte kaas.
Vouw dan de punten van buiten naar binnen over de vulling en bestrijk het deeg met het losgeklopte ei.
Bak het brood ca 25 minuten goudbruin in het midden van de oven, serveer lauwwarm.
Rol het croissantdeeg uit en snij de punten voorzichtig los van elkaar.
Leg het met de punten naar buiten in een stervorm op het bakpapier, zorg dat er een cirkel in het midden openblijft.
Verdeel de hamreepjes (of kip) over het deeg.
Meng de eieren met het bieslook en breng op smaak met (versgemalen) peper en verdeel dit over de hamreepjes, bestrooi het geheel met de geraspte kaas.
Vouw dan de punten van buiten naar binnen over de vulling en bestrijk het deeg met het losgeklopte ei.
Bak het brood ca 25 minuten goudbruin in het midden van de oven, serveer lauwwarm.
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk hartig lunch- of brunchgerecht, of 's-avonds bij de borrel.
Natuurlijk ook als licht hoofdgerecht met een salade erbij en een kom soep vooraf!
Natuurlijk ook als licht hoofdgerecht met een salade erbij en een kom soep vooraf!
Ingrediƫnten
1 blik croissantdeeg (bv Danerolle of vers van Tante Fanny)
1 ons beenham, in reepjes (of gerookt kipfilet, ook lekker!)
2 gekookte eitjes, gepeld en grof gehakt
2 el bieslook, fijngesneden
1 ons jongbelegen kaas, geraspt
1/2 losgeklopt eitje
versgemalen peper en zout
1 ons beenham, in reepjes (of gerookt kipfilet, ook lekker!)
2 gekookte eitjes, gepeld en grof gehakt
2 el bieslook, fijngesneden
1 ons jongbelegen kaas, geraspt
1/2 losgeklopt eitje
versgemalen peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
deegroller
bakpapier
bakplaat
oven
bakpapier
bakplaat
oven
Leuke tips
Lekker met een frisse salade erbij!
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1429713
Homepage ID
2063085
Teller
1514
Bron
Boodschappen Magazine
Drank
Uit
Bookmarked
22
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid