lams bitterballen met yoghurt koriander dip

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 03/17/2015 - 17:56
Bereidingswijze
Bereidingswijze:
laat het gehakt goed op kamer temperatuur komen , Bak het gehakt goed rul/fijn in de olijfolie en voeg dan alle ingredienten ( let op, alle ingredienten moeten superfijn, desnoods een keer door een blender of de staafmixer erover ) toe behalve de bloem en het bier. Een paar minuten laten sudderen en goed omscheppen.
bloem erover strooien en goed doorroeren, het bier erbij gieten en alles nog een uurtje laten sudderen, zeker 1 uur laten opstijven in de koelkast. substantie nog te dik, of grote stukken, haal dan de staafmixer er nog even door heen. wrijf alle beschuiten tegen elkaar tot een flinke berg paneermeel, maak een bord met geklopte eigelen , 1 met bloem, 1 met paneer. gebruik desnoods een grote meloenbol schep of kleine ijslepel om mooie balletjes te scheppen.
paneer de balletjes, frituur op 170 graden, 4 tot 6 min. draai zoveel bitterballen als je wilt, frituur er niet teveel tegelijk.
meng de yoghurt koriander, suiker met een staafmixer, proef! , voeg naar smaak iets peper en zout toe.
Afbeelding
lams bitterballen met yoghurt koriander dip
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
inzending voor original spices . maar ook daarnaast gewoon lekker hoor :)
Ingrediƫnten
ingrediƫnten : 700 gram lamsgehakt, 1el.olijfolie,3 uien,3 aardappelen, 1 groene paprika, 2 teentjes knoflook,tl.zout,1tl. munt, 200 gram tomaten, 2 el.bloem , 2 flesjes bruin bier , 4 tl Ras el Hanout

bloem , eigelen en oud beschuit om te paneren.

saus: 200 ml. volle yoghurt , 2 el. koriander, 1 el witte basterdsuiker , peper zout naar smaak
Hulpmiddelen & keukengerei
staafmixer
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Fusion
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1429659
Homepage ID
2289241
Teller
392
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
hans3333
Gelegenheid