Lichte chocoladecake (met vloeibare light boter) voor Pasen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 03/16/2015 - 09:24
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 175 graden.
Meng de boter, suiker en het zout tot een romig mengsel. Voeg het gezeefde zelfrijzend bakmeel in gedeelten toe.Voeg ook het gezeefde cacaopoeder toe. Mix goed tot een glad beslag.
Bekleed de bakvorm onderaan met bakpapier zodat er niets tussen de randjes kan uitlopen. Doe het beslag in de vorm en zet voor ong. 60 minuten in de oven.
Ondertussen klop je de Alpro Soya op met canderel of suiker naar smaak. Voeg het mokka-extract toe, en eventueel het scheutje likeur.
Laat de taart op een rooster afkoelen en snij horizontaal in twee. Leg een laag room tussenin, en bestrijk rondom met room. Werk af met een paar eitjes, en een beetje chocoladeschaafsel.
Afbeelding
Lichte chocoladecake (met vloeibare light boter)  voor Pasen
Aantal personen
8.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Door het gebruik van Solo light vloeibaar en Alpro Soya heeft deze cake een pak minder calorieën, maar hij is toch heerlijk lekker!
Ingrediënten
200 gram boter (Solo light vloeibaar)
200 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram suiker
2 eetlepels cacao
4 eieren
Snufje zout
Alpro Soya light opklopbaar
Canderel naar smaak (of gewone suiker)
een eetlepel Mokka-extract
eventueel een scheutje Amaretto (of andere likeur)
chocoladeschaafsel
paaseitjes
Hulpmiddelen & keukengerei
Ronde springvorm 24 cm
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1429611
Homepage ID
1427306
Teller
318
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
titine062
Gelegenheid