Bereidingswijze
Bereiding
Bekleed de tulbandvorm met plastic folie en vet dat in met wat olijfolie. Maak de
zwarte bessen schoon en stamp ze enigszins fijn. Meng de fijngestamptebessen door
het roomijs, samen met 1 eetlepel honing en de kaneel. Doe dit in de tulbandvorm en
zet die minimaal drie uur in de diepvriezer. Nadat de ijstaart uit de diepvriezer
gehaald is en het ijs even de tijd heeft gekregen om iets zachter te worden, kan er
voorzichtig aan het folie getrokken worden.
Plaats de tulband daarna omgekeerd op een schaal en laat de ijstaart langzaam uit de
vorm glijden. Voeg aan twee eetlepels honing de gestampte walnoten toe,verwarm dit
mengsel en giet het over de taart.
Bekleed de tulbandvorm met plastic folie en vet dat in met wat olijfolie. Maak de
zwarte bessen schoon en stamp ze enigszins fijn. Meng de fijngestamptebessen door
het roomijs, samen met 1 eetlepel honing en de kaneel. Doe dit in de tulbandvorm en
zet die minimaal drie uur in de diepvriezer. Nadat de ijstaart uit de diepvriezer
gehaald is en het ijs even de tijd heeft gekregen om iets zachter te worden, kan er
voorzichtig aan het folie getrokken worden.
Plaats de tulband daarna omgekeerd op een schaal en laat de ijstaart langzaam uit de
vorm glijden. Voeg aan twee eetlepels honing de gestampte walnoten toe,verwarm dit
mengsel en giet het over de taart.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Kwam het tegen in het boek zelf ijs maken en het leek mij erg lekker maar was nog veel lekkerder
Ingrediƫnten
Ingrediƫnten
250 g zwarte bessen
1 l roomijs
3 eetlepels honing
1 theelepel kaneel
1 eetlepel gestampte walnoten
tulbandvorm
plastic folie
olijfolie om vorm in te vetten
250 g zwarte bessen
1 l roomijs
3 eetlepels honing
1 theelepel kaneel
1 eetlepel gestampte walnoten
tulbandvorm
plastic folie
olijfolie om vorm in te vetten
Hulpmiddelen & keukengerei
ijsvorm of tulband vorm
Leuke tips
Tip
Versier de taart met hier en daar een snufje kaneel en cacaopoeder heerlijk op een feestje maar ook zo maar
Versier de taart met hier en daar een snufje kaneel en cacaopoeder heerlijk op een feestje maar ook zo maar
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1429401
Homepage ID
2319701
Teller
65
Bron
Zelf ijs maken
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid