Bereidingswijze
1 Zeef om het deeg te maken de bloem, cacao en poedersuiker boven de mengkom van de keukenmachine. Voeg de boter en een snuf zout toe en laat de machine draaien (gebruik de pulseerknop) tot het mengsel op broodkruimels lijkt.
2 Voeg de eidooier, het vanille-extract en 2 eetlepels koud water toe, en laat de machine weer draaien (weer met de pulseerknop) tot je een samenhangend deeg hebt. Stort het op een met bloem bestoven werkvlak en kneed het lichtjes met je handen. Wikkel het in vershoudfolie en bewaar het 20 minuten in de koelkast.
3 Verwarm de oven voor op 200 ºC en schuif er een bakplaat in. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een cirkel (ø 25 cm) van circa 3 mm dik. Drapeer het deeg over een deegroller en leg het over een springvorm (ø 23 cm). Duw het deeg er voorzichtig in.
4 Rol eroverheen om overhangend deeg te verwijderen. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bewaar de deegbodem 20 minuten in de koelkast.
5 Neem de deegbodem uit de koelkast en bekleed hem met bakpapier. Verdeel er blindbakbonen of droge rijst over. Bak de bodem 15 minuten op de hete bakplaat. Verwijder het bakpapier en de blindbakvulling en bak de bodem in nog eens 5 minuten goudbruin. Laat afkoelen.
6 Maak intussen de vulling. Breng de room en fijne kristalsuiker in een pan op middelhoog vuur aan de kook. Doe de blokjes chocolade in een kom, schenk de hete room erover en roer tot alle chocolade is gesmolten. Klop daarna de eieren erdoor.
7 Verdeel de frambozen over de afgekoelde taartbodem en schenk de chocovulling erover. Bak de taart nog 20 minuten in de oven, tot de vulling bijna gestold, maar in het midden nog een beetje lobbig is. Laat de taart helemaal afkoelen op een rooster, neem hem dan voorzichtig uit de vorm, snijd hem in punten en serveer.
2 Voeg de eidooier, het vanille-extract en 2 eetlepels koud water toe, en laat de machine weer draaien (weer met de pulseerknop) tot je een samenhangend deeg hebt. Stort het op een met bloem bestoven werkvlak en kneed het lichtjes met je handen. Wikkel het in vershoudfolie en bewaar het 20 minuten in de koelkast.
3 Verwarm de oven voor op 200 ºC en schuif er een bakplaat in. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een cirkel (ø 25 cm) van circa 3 mm dik. Drapeer het deeg over een deegroller en leg het over een springvorm (ø 23 cm). Duw het deeg er voorzichtig in.
4 Rol eroverheen om overhangend deeg te verwijderen. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bewaar de deegbodem 20 minuten in de koelkast.
5 Neem de deegbodem uit de koelkast en bekleed hem met bakpapier. Verdeel er blindbakbonen of droge rijst over. Bak de bodem 15 minuten op de hete bakplaat. Verwijder het bakpapier en de blindbakvulling en bak de bodem in nog eens 5 minuten goudbruin. Laat afkoelen.
6 Maak intussen de vulling. Breng de room en fijne kristalsuiker in een pan op middelhoog vuur aan de kook. Doe de blokjes chocolade in een kom, schenk de hete room erover en roer tot alle chocolade is gesmolten. Klop daarna de eieren erdoor.
7 Verdeel de frambozen over de afgekoelde taartbodem en schenk de chocovulling erover. Bak de taart nog 20 minuten in de oven, tot de vulling bijna gestold, maar in het midden nog een beetje lobbig is. Laat de taart helemaal afkoelen op een rooster, neem hem dan voorzichtig uit de vorm, snijd hem in punten en serveer.
Afbeelding
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een hap van deze taart en je bent verkocht. Zo ongelooflijk lekker!
Ingrediënten
200 g bloem, plus extra voor het bestuiven
25 g cacao
25 g poedersuiker
175 g koude boter, in blokjes
1 eidooier
1 tl vanille-extract
250 g verse frambozen
Chocoladevulling
500 ml slagroom
75 g fijne kristalsuiker
300 g chocolade (cacaogehalte 70%), in blokjes
2 grote eieren, geklopt
25 g cacao
25 g poedersuiker
175 g koude boter, in blokjes
1 eidooier
1 tl vanille-extract
250 g verse frambozen
Chocoladevulling
500 ml slagroom
75 g fijne kristalsuiker
300 g chocolade (cacaogehalte 70%), in blokjes
2 grote eieren, geklopt
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1429357
Homepage ID
1977752
Teller
863
Bron
Jamie magazine
Drank
Uit
Bookmarked
12
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid