Asperge omelet

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 03/06/2015 - 11:43
Bereidingswijze
Snijd een klein stukje van de onderzijde van de aspergetips. Kook ze in een bodempje water in 2-3 minuten net aan zacht. Laat ze iets afkoelen en snijd ze door midden.

Klop de eieren met de karnemelk los in een kom. Pers de knoflook erboven uit en voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe. Voeg de chilivlokken, zout en peper naar smaak toe en roer het eimengsel goed door.

Smelt de roomboter in een koekenpan en schenk het eimengsel in de pan.
Verdeel de aspergestukjes over het ei en bak de omelet op een niet te hoog vuur goudbruin, afgedekt met een deksel.
Zodra het ei aan de bovenzijde gestold is keer je de omelet voorzichtig om. Gebruik hierbij eventueel een bord om te voorkomen dat de omelet breekt.
Bak de omelet op een laag vuur kort af en serveer hem met de aspergetips aan de bovenzijde.
Afbeelding
Asperge omelet
Aantal personen
1.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
De asperge omelet is heerlijk als lunchgerecht, maar kan ook als snack opgediend worden. Maak dan een dikke frittata voor 4 personen en snijd hem in puntjes.
Ingrediënten
2 eieren
klein scheutje karnemelk
10 groene aspergetips
1/2 teentje knoflook
1/2 – 1 theelepel gedroogde chilivlokken (Cayennepeper)
2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
zeezout
zwarte peper uit de molen
roomboter
Hulpmiddelen & keukengerei
koekenpan
kom
garde
rasp
knoflookpers
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1429275
Homepage ID
2318911
Teller
880
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Notenvrij
Sojavrij
Author Image
Candidacoach
Gelegenheid