Bereidingswijze
Bereidinswijze voor het deeg
Zeef het meel met het zout, de basterdsuiker en de vanillesuiker boven een kom
Doe de in kleine stukjes gesneden boter, de melk en het ei erbij en kneed snel met de keukenmachine/mixer met deeghaken tot een soepel deeg is ontstaan
Kneed nog even met de hand na en verdeel het deeg in twee gelijke bollen
Leg het deeg 1 uur in de koelkast
Beboter de vormpjes b.v. Muffin vormpjes
Rol een deegbol uit tot een ronde lap, bekleed de bodem en de wanden van de vorm hiermee
en doe dit met iedere vorm prik met een vork in de bodem wat gaatjes doe er een bakpapiertje in leggen en doe er 35gr peulvruchten op zodat de bodem mooi plat blijft.Bak op 175 graden ongeveer 25minuten laat ze af koelen en smelt de chocolade neem een kwastje en smeer de bodem en randen in met chocolade laat het hard worden en doe dan de 1 theelepel banketbakkersroom op de bodem en smeer het uit doe nu het fruit er op.
Maak het water warm en doe de jam erbij roer er door tot een stevig glad papje smeer met een kwastje de boven kant en de vruchten in voor een mooie glans.
Als extra doe er een toefjes slagroom op
Zeef het meel met het zout, de basterdsuiker en de vanillesuiker boven een kom
Doe de in kleine stukjes gesneden boter, de melk en het ei erbij en kneed snel met de keukenmachine/mixer met deeghaken tot een soepel deeg is ontstaan
Kneed nog even met de hand na en verdeel het deeg in twee gelijke bollen
Leg het deeg 1 uur in de koelkast
Beboter de vormpjes b.v. Muffin vormpjes
Rol een deegbol uit tot een ronde lap, bekleed de bodem en de wanden van de vorm hiermee
en doe dit met iedere vorm prik met een vork in de bodem wat gaatjes doe er een bakpapiertje in leggen en doe er 35gr peulvruchten op zodat de bodem mooi plat blijft.Bak op 175 graden ongeveer 25minuten laat ze af koelen en smelt de chocolade neem een kwastje en smeer de bodem en randen in met chocolade laat het hard worden en doe dan de 1 theelepel banketbakkersroom op de bodem en smeer het uit doe nu het fruit er op.
Maak het water warm en doe de jam erbij roer er door tot een stevig glad papje smeer met een kwastje de boven kant en de vruchten in voor een mooie glans.
Als extra doe er een toefjes slagroom op
Aantal personen
10.00
Aantal stuks
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit recept heb ik bedacht 40 jaar geleden toen ik werkte bij de bakker waar ik in de leer was we deden altijd leuke en vreemd gebak maken
Ingrediƫnten
10 bakjes
Ingrediƫnten
Voor de linze deeg
350 gr zelfrijzendbakmeel
snufje zout
175 basterd suiker
1 zakje vanillesuiker
150 gr boter
3 eetlepels melk indien nodig
1 ei
350 gr peulvruchten
Voor de vulling
Banketbakkersroom
Fruit naar keuze
100ml water
3 eetlepels abrikozenjam
chocolade
Ingrediƫnten
Voor de linze deeg
350 gr zelfrijzendbakmeel
snufje zout
175 basterd suiker
1 zakje vanillesuiker
150 gr boter
3 eetlepels melk indien nodig
1 ei
350 gr peulvruchten
Voor de vulling
Banketbakkersroom
Fruit naar keuze
100ml water
3 eetlepels abrikozenjam
chocolade
Hulpmiddelen & keukengerei
Benodgheden
Muffinvormpjes
pan
garde
kwast
deegroller
boter voor het invetten
Muffinvormpjes
pan
garde
kwast
deegroller
boter voor het invetten
Leuke tips
Tip van dit recept kun je ook linzevlaai maken met b.v. abrikozen halve of pulp of met appels rozijnen kaneel en suiker de appels wel fijn snijden.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1429231
Homepage ID
2319701
Teller
49
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid