Bereidingswijze
Bereidinswijze voor het deeg
Zeef het meel met het zout, de basterdsuiker en de vanillesuiker boven een kom
Doe de in kleine stukjes gesneden boter, de melk en het ei erbij en kneed snel met de keukenmachine/mixer met deeghaken tot een soepel deeg is ontstaan
Kneed nog even met de hand na en verdeel het deeg in twee gelijke bollen
Leg het deeg 1 uur in de koelkast
Beboter de vormpjes b.v. Muffin vormpjes
Rol een deegbol uit tot een ronde lap, bekleed de bodem en de wanden van de vorm hiermee
en doe dit met iedere vorm prik met een vork in de bodem wat gaatjes doe er een bakpapiertje in leggen en doe er 35gr peulvruchten op zodat de bodem mooi plat blijft.Bak op 175 graden ongeveer 25minuten laat ze af koelen en smelt de chocolade neem een kwastje en smeer de bodem en randen in met chocolade laat het hard worden en doe dan de 1 theelepel banketbakkersroom op de bodem en smeer het uit doe nu het fruit er op.
Maak het water warm en doe de jam erbij roer er door tot een stevig glad papje smeer met een kwastje de boven kant en de vruchten in voor een mooie glans.
Als extra doe er een toefjes slagroom op
Zeef het meel met het zout, de basterdsuiker en de vanillesuiker boven een kom
Doe de in kleine stukjes gesneden boter, de melk en het ei erbij en kneed snel met de keukenmachine/mixer met deeghaken tot een soepel deeg is ontstaan
Kneed nog even met de hand na en verdeel het deeg in twee gelijke bollen
Leg het deeg 1 uur in de koelkast
Beboter de vormpjes b.v. Muffin vormpjes
Rol een deegbol uit tot een ronde lap, bekleed de bodem en de wanden van de vorm hiermee
en doe dit met iedere vorm prik met een vork in de bodem wat gaatjes doe er een bakpapiertje in leggen en doe er 35gr peulvruchten op zodat de bodem mooi plat blijft.Bak op 175 graden ongeveer 25minuten laat ze af koelen en smelt de chocolade neem een kwastje en smeer de bodem en randen in met chocolade laat het hard worden en doe dan de 1 theelepel banketbakkersroom op de bodem en smeer het uit doe nu het fruit er op.
Maak het water warm en doe de jam erbij roer er door tot een stevig glad papje smeer met een kwastje de boven kant en de vruchten in voor een mooie glans.
Als extra doe er een toefjes slagroom op
Aantal personen
10.00
Aantal stuks
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit recept heb ik 40 jaar geleden geleerd in een bakkerij waar ik toen in de leer was wij deden nog al gekke dingen maken om anders te zijn dan andere bakkers.
Ingrediƫnten
10 bakjes
Ingrediƫnten
Voor de linze deeg
350 gr zelfrijzendbakmeel
snufje zout
175 basterd suiker
1 zakje vanillesuiker
150 gr boter
3 eetlepels melk indien nodig
1 ei
350 gr peulvruchten
Voor de vulling
Banketbakkersroom
Fruit naar keuze
100ml water
3 eetlepels abricozenjam
chocolade
Ingrediƫnten
Voor de linze deeg
350 gr zelfrijzendbakmeel
snufje zout
175 basterd suiker
1 zakje vanillesuiker
150 gr boter
3 eetlepels melk indien nodig
1 ei
350 gr peulvruchten
Voor de vulling
Banketbakkersroom
Fruit naar keuze
100ml water
3 eetlepels abricozenjam
chocolade
Hulpmiddelen & keukengerei
Benodgheden
Muffinvormpjes
pan
garde
kwast
deegroller
boter voor het invetten
Muffinvormpjes
pan
garde
kwast
deegroller
boter voor het invetten
Leuke tips
Tip van dit deeg kun je ook heerlijke linzevlaai maken b.v. met appel of abricozen
Met appel moet je wel paneermeel onderop strooien en appel rozijnen kaneel en suiker goed mengen en goed verdelen.
Met abricozen kun je halve gebruiken maar gebruik dan ook wat abricozenjam er onder je kunt ook pulp gebruiken je gebruikt voor de bodem iets meer dan de helft van de deeg de rest snij je in smalle reepjes en die leg je kruislings erbovenop bestrijk het met wat ei voor een mooie kleur als de vlaai is gebakken laat het goed af koelen de dan voorzichtig uit de vorm halen . Laat het jullie smaken.
Met appel moet je wel paneermeel onderop strooien en appel rozijnen kaneel en suiker goed mengen en goed verdelen.
Met abricozen kun je halve gebruiken maar gebruik dan ook wat abricozenjam er onder je kunt ook pulp gebruiken je gebruikt voor de bodem iets meer dan de helft van de deeg de rest snij je in smalle reepjes en die leg je kruislings erbovenop bestrijk het met wat ei voor een mooie kleur als de vlaai is gebakken laat het goed af koelen de dan voorzichtig uit de vorm halen . Laat het jullie smaken.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1429229
Homepage ID
2319701
Teller
111
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid