Aardbeiencaketaart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 03/04/2015 - 17:52
Bereidingswijze
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175°C.
Klop een cakebeslag van de boter, de witte basterdsuiker, de eieren, de vanillesuiker,
zout en de bloem.
Vet een springvorm van 24 cm doorsnee in.
Neem uit een pak fyllodeeg (diepvries of Turks/Griekse winkel) 5 vellen, bestrijk elk
vel met gesmolten boter en leg ze verspringend in de springvorm; vouw de
overlappende randen naar binnen.
Schep het cakebeslag in de fyllovorm en strijk het glad.
Bak de cake midden in de oven in 60 minuten goudbruin en gaar.
Laat hem in de vorm afkoelen en neem hem dan uit de vorm.
Was de aardbeien, halveer ze en schik ze dakpansgewijs in cirkels op de cake.
Maak een gelei van het taartgeleipoeder, het water en de limonadesiroop en lepel dit
over de aardbeien.
Afbeelding
Aardbeiencaketaart
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Las het recept en dacht dat maak ik eens en het was echt heerlijk .
Ingrediënten
150 gr boter
150 gr witte basterdsuiker
3 eieren
1 zakje vanillesuiker
een snufje zout
150 gr bloem
fyllodeeg
boter
2 bakjes aardbeien
1 zakje heldere taartgeleipoeder
2 dl water
1/2 dl aardbeienlimonadesiroop
Hulpmiddelen & keukengerei
Springvorm 24 cm
Leuke tips
Lekker met wat slagroom erover en chocolade
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1429219
Homepage ID
2319701
Teller
60
Bron
Recepten uit alle windstreken zoet gebak
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
gonnie_lemmens
Gelegenheid