Bereidingswijze
1. In een middelgrote kom varkensgehakt en worcestersaus vermengen met 1 ei, zout peper en paprikapoeder vermengen en met het vlees vermengen.Voeg er 100 gr paneermeel bij voor een mooie binding
2. Het vlees in 4 gelijke porties verdelen, elke portie plat maken zo groot als het ei. Rol het hardgekookt ei in de ham of ontbijtspek leg het hu op het gehakt kneden het om het ei en vorm met met 2 handen tot een bal vormen.Bloem. Geklopt ei en paneermeel op 3 aparte bordjes leggen, de ballen inde bloem rollen in het ei dippen en vervolgens een laagje paneermeel geven. Overmatig paneermeel afschudden.
3. In een grote sauspan of frituurpan de olie verhitten tot 180°C of tot een stukje brood in 1 minuut bruin is. Laat de ballen voorzichtig in de hete olie zakken en in ong. 5 minuten tot een diepe, goudbruine kleur bakken.
2. Het vlees in 4 gelijke porties verdelen, elke portie plat maken zo groot als het ei. Rol het hardgekookt ei in de ham of ontbijtspek leg het hu op het gehakt kneden het om het ei en vorm met met 2 handen tot een bal vormen.Bloem. Geklopt ei en paneermeel op 3 aparte bordjes leggen, de ballen inde bloem rollen in het ei dippen en vervolgens een laagje paneermeel geven. Overmatig paneermeel afschudden.
3. In een grote sauspan of frituurpan de olie verhitten tot 180°C of tot een stukje brood in 1 minuut bruin is. Laat de ballen voorzichtig in de hete olie zakken en in ong. 5 minuten tot een diepe, goudbruine kleur bakken.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het recept Schots ei is een algemeen recept ik heb het wat naar mijn smaak aangepast door er wat rauwe ham of ontbijtspek mag ook andere ham zijn om te wikkelen wat iets meer pit geeft en het ei wat minder droog maakt met eten met deze twee heb ik succes maar ben altijd naar nieuwe smaken op zoek.
Ingrediënten
Ingrediënten 500 gr varkensgehakt of kipgehakt
2 theelepel worcestersaus
4 hardgekookte eieren, gepeld
1 ui zeer fijn gesneden
1 el bloem
1/8 tl zout
1/8 theelepel versgemalen zwarte peper
paprikepoeder
4 plakjes ontbijtspek of rauwe ham
2 geklopt ei
200 gr paneermeel
1 liter olie om te frituren
2 theelepel worcestersaus
4 hardgekookte eieren, gepeld
1 ui zeer fijn gesneden
1 el bloem
1/8 tl zout
1/8 theelepel versgemalen zwarte peper
paprikepoeder
4 plakjes ontbijtspek of rauwe ham
2 geklopt ei
200 gr paneermeel
1 liter olie om te frituren
Hulpmiddelen & keukengerei
pan hakmolen
Leuke tips
Tip maak de gehaktlaag niet te dik is niet lekker.
Je kunt het ei ook halveren of in kwarten doen als borrelhapjes echt lekker zowel warm als koud.
Je kunt het ei ook halveren of in kwarten doen als borrelhapjes echt lekker zowel warm als koud.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Schots
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1429123
Homepage ID
2319701
Teller
621
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid