Bereidingswijze
Rasp eerst de schil van de sinaasappel af. Doe daarna de broodmix met de boter, de sinaasappelrasp en de kaneel in een kom en voeg de melk en 1 ei toe. Kneed met je handen alles tot soepel deeg, voeg in de laatste minuut de rozijnen toe en kneed vervolgens goed de rozijnen door het deeg, dek daarna het deeg af met wat huishoud folie of een vochtige doek en laat het 30 minuten rusten.
Druk dan het deeg plat en verdeel het deeg in 8 stukken en vorm er mooie ronde broodjes van, dek het deeg daarna weer af en leg het deeg op een warme plek waar het 15 minuten kan rijzen, kerf het deeg daarna met de achterkant van een mes een groot kruis in de bovenkant van de broodjes en laat de broodjes nogmaals 15 minuten rijzen verwarm de oven ondertussen voor op 200 graden Celsius roer dan de bloem samen met 1 eetlepel suiker en 2 eetlepels water tot een papje en daarna roert u het laatste ei los en bestrijk het ei op de boven kant van de broodjes, laat het bloemmengsel met een klein theelepeltje in het gekerfde kruis van de broodjes lopen hierdoor wordt het kruis mooi wit van kleur en bak de broodjes in het midden van de oven in 35 tot 40 minuten gaar en neem de broodjes daarna uit de oven en laat ze op een rooster afkoelen, roer de laatste eetlepel suiker om met 1 eetlepel kokend heet water en bestrijk hiermee de broodjes.
Druk dan het deeg plat en verdeel het deeg in 8 stukken en vorm er mooie ronde broodjes van, dek het deeg daarna weer af en leg het deeg op een warme plek waar het 15 minuten kan rijzen, kerf het deeg daarna met de achterkant van een mes een groot kruis in de bovenkant van de broodjes en laat de broodjes nogmaals 15 minuten rijzen verwarm de oven ondertussen voor op 200 graden Celsius roer dan de bloem samen met 1 eetlepel suiker en 2 eetlepels water tot een papje en daarna roert u het laatste ei los en bestrijk het ei op de boven kant van de broodjes, laat het bloemmengsel met een klein theelepeltje in het gekerfde kruis van de broodjes lopen hierdoor wordt het kruis mooi wit van kleur en bak de broodjes in het midden van de oven in 35 tot 40 minuten gaar en neem de broodjes daarna uit de oven en laat ze op een rooster afkoelen, roer de laatste eetlepel suiker om met 1 eetlepel kokend heet water en bestrijk hiermee de broodjes.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Onmisbaar bij het paasontbijt!
Ingrediƫnten
1 schoongeboende sinaasappel
1 pak wit brood mix 500 gram
25 gram boter
2 tl kaneelpoeder
300 ml lauwwarme melk,
2 eieren
500 gr rozijnen geweld
3 els bloem
2 els fijne suiker
1 pak wit brood mix 500 gram
25 gram boter
2 tl kaneelpoeder
300 ml lauwwarme melk,
2 eieren
500 gr rozijnen geweld
3 els bloem
2 els fijne suiker
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1429041
Homepage ID
1341299
Teller
2116
Bron
Via een restaurant
Drank
Uit
Bookmarked
22
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid