Bereidingswijze
Boter smelten in een pannetje en laten afkoelen.
Oven voorverwarmenop 140 graden (boven- en onderwarmte).
Springvorm bodem bekleden met bakpapier.
Bastognekoeken heel fijn malen in de keukemachine of in een diepvrieszak doen en met behulpt van een deegrol fijn hakken.
Boter met bastognekruimels goed door elkaar roeren.
Verdelen over de bodem van de springvorm. Met een lepel goed aandrukken.
Minimaal 30 minuten in de koelkast zetten tot de bodem vast is geworden.
Voor de vulling crème fraîche, kwark, eieren, suiker, vanillesuiker, slagroom (of melk) en mespunt zout goed door elkaar mixen.
Massa voorzichtig over de goed gekoelde bastognebodem verdelen.
Taart in het midden van de oven plm. 80 minuten (1 uur en 20 miinuten !) bakken in de op 140 graden voorverwarmde oven.
Taart minimaal 1 uur in de vorm laten afkoelen.
Bosbessen uitlekken. Sap opvangen. Blauwe bessen wassen.
Blaue bessen en bosbessen met elkaar vermengen en over de taart verdelen.
Taartina met bosbessensap en suiker bereiden volgens de gebruiksaanwijzing op het zakje.
Taartgelei over de taart verdelen.
Taart goed gekoeld serveren.
Oven voorverwarmenop 140 graden (boven- en onderwarmte).
Springvorm bodem bekleden met bakpapier.
Bastognekoeken heel fijn malen in de keukemachine of in een diepvrieszak doen en met behulpt van een deegrol fijn hakken.
Boter met bastognekruimels goed door elkaar roeren.
Verdelen over de bodem van de springvorm. Met een lepel goed aandrukken.
Minimaal 30 minuten in de koelkast zetten tot de bodem vast is geworden.
Voor de vulling crème fraîche, kwark, eieren, suiker, vanillesuiker, slagroom (of melk) en mespunt zout goed door elkaar mixen.
Massa voorzichtig over de goed gekoelde bastognebodem verdelen.
Taart in het midden van de oven plm. 80 minuten (1 uur en 20 miinuten !) bakken in de op 140 graden voorverwarmde oven.
Taart minimaal 1 uur in de vorm laten afkoelen.
Bosbessen uitlekken. Sap opvangen. Blauwe bessen wassen.
Blaue bessen en bosbessen met elkaar vermengen en over de taart verdelen.
Taartina met bosbessensap en suiker bereiden volgens de gebruiksaanwijzing op het zakje.
Taartgelei over de taart verdelen.
Taart goed gekoeld serveren.
Afbeelding
Aantal personen
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ook deze taart was één van de 3 taarten die ik voor de "Kaffee und Kuchen"-middag heb gemaakt voor onze buren ter gelegenheid van mijn verjaardag.
De taart viel bijzonder in de smaak.
Ik heb het recept dat in het boek van Dr. Oetker - Super Käsekuchen stond een beetje aangepast.
Ander soort bodem. Ik heb bastognekoeken gebruikt. In het recept werden volkorenkoekjes gebruikt.
Ik heb in plaats van 500 gram creme fraiche en 250 gram magere kwark het precies andersom gedaan, dus 250 gram creme fraiche en 500 gram magere kwark
Verder heb ik een bakje verse blauwe bessen samen met de uitgelekte bosbessen uit een pot voor de bovenkant gebruikt. In het originele recept werden alleen bosbessen op sap gebruikt.
Dus is het een behoorlijk eigen recept geworden met inspiratie van Dr.Oetker..
De taart viel bijzonder in de smaak.
Ik heb het recept dat in het boek van Dr. Oetker - Super Käsekuchen stond een beetje aangepast.
Ander soort bodem. Ik heb bastognekoeken gebruikt. In het recept werden volkorenkoekjes gebruikt.
Ik heb in plaats van 500 gram creme fraiche en 250 gram magere kwark het precies andersom gedaan, dus 250 gram creme fraiche en 500 gram magere kwark
Verder heb ik een bakje verse blauwe bessen samen met de uitgelekte bosbessen uit een pot voor de bovenkant gebruikt. In het originele recept werden alleen bosbessen op sap gebruikt.
Dus is het een behoorlijk eigen recept geworden met inspiratie van Dr.Oetker..
Ingrediënten
125 gram boter
200 gram bastognekoeken
250 gram crème fraiche
500 gram magere kwark
4 eieren (M)
180 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
mspunt zout
100 slagroom (in het originele recept stond melk)
1 pot bosbessen op sap (uitlekgewicht plm. 205 gram)
1 bakje blauwe bessen van plm. 200 gram
Voor bovenop:
250 ml bosbessensap
1 zakje taartina
3 eetlepels suiker
200 gram bastognekoeken
250 gram crème fraiche
500 gram magere kwark
4 eieren (M)
180 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
mspunt zout
100 slagroom (in het originele recept stond melk)
1 pot bosbessen op sap (uitlekgewicht plm. 205 gram)
1 bakje blauwe bessen van plm. 200 gram
Voor bovenop:
250 ml bosbessensap
1 zakje taartina
3 eetlepels suiker
Hulpmiddelen & keukengerei
springvorm van plm. 26 cm doorsnede
bakpapier
eventueel een diepvrieszak met deegrol om de bastognkoeken fijn te maken
pannetje om te boter te smelten
lepel
kom voor de vulling
bakpapier
eventueel een diepvrieszak met deegrol om de bastognkoeken fijn te maken
pannetje om te boter te smelten
lepel
kom voor de vulling
Leuke tips
Deze taart kan ook heel goed met ander fruit gemaakt worden, zoals kersen, abrikozen etc.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Duits
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1428677
Homepage ID
886977
Teller
517
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Sojavrij
Vegetarisch
Gelegenheid