Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Open het blikje croissantdeeg. Rol het deeg uit.
Je ziet nu 3 rechthoekige delen. Sij deze delen in 3 plakken precies op de lijn.
Druk de schuine lijn van het croissantdeeg een beetje dicht.
Smeer elke plak croissantdeeg in met de groene pesto.
Bekleed de plakken helemaal met de gekookte ham.
Verkruimel de zachte geitenkaas en verdeel dit over de plakken.
Rol nu elke plak vanaf twee kanten naar elkaar toe. De rollen raken elkaar in het midden.
Strijk tussen de 2 rolletjes wat van het los geklopte ei.
Snij de rollen met een scherp mes elk in plm. 8 stukken.
Leg de plakjes plat op de bakplaat.
Bak de croissantvlinders plm. 15 - 20 minuten.
Maak je de vlinders om ze in de vriezer te bewaren bak ze dan iets korter.
Goed afkoelen en in diepvriesdoos bewaren tot je ervan gaat smullen.
Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Open het blikje croissantdeeg. Rol het deeg uit.
Je ziet nu 3 rechthoekige delen. Sij deze delen in 3 plakken precies op de lijn.
Druk de schuine lijn van het croissantdeeg een beetje dicht.
Smeer elke plak croissantdeeg in met de groene pesto.
Bekleed de plakken helemaal met de gekookte ham.
Verkruimel de zachte geitenkaas en verdeel dit over de plakken.
Rol nu elke plak vanaf twee kanten naar elkaar toe. De rollen raken elkaar in het midden.
Strijk tussen de 2 rolletjes wat van het los geklopte ei.
Snij de rollen met een scherp mes elk in plm. 8 stukken.
Leg de plakjes plat op de bakplaat.
Bak de croissantvlinders plm. 15 - 20 minuten.
Maak je de vlinders om ze in de vriezer te bewaren bak ze dan iets korter.
Goed afkoelen en in diepvriesdoos bewaren tot je ervan gaat smullen.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
24.00
Vertel iets leuks over dit recept
Warme vlinders van croissantdeeg gevuld met groene pesto, gekookte ham en zachte geitenkaas. Heerlijk borrelhapje gewoon van een blikje croissants.
Ik heb al meer van dit soort recepten op mijn pagina staan maar wilde weer eens iets anders.
Blikje croissantdeeg moest op (datum!) en de geitenkaas moest op.
Zo ontstond dit lekkere borrelhapje.
Paar dagen voor de borrel gemaakt, ingevroren en vlak voor we gingen borrelen even in de voorverwarmde oven (15 minuten) en smullen maar.
Je kunt de vlinders ook koud eten.
Ik heb al meer van dit soort recepten op mijn pagina staan maar wilde weer eens iets anders.
Blikje croissantdeeg moest op (datum!) en de geitenkaas moest op.
Zo ontstond dit lekkere borrelhapje.
Paar dagen voor de borrel gemaakt, ingevroren en vlak voor we gingen borrelen even in de voorverwarmde oven (15 minuten) en smullen maar.
Je kunt de vlinders ook koud eten.
Ingrediƫnten
1 blikje croissantdeeg (ik had een blikje voor grote croissants)
6 grote plakken gekookte ham (afhankelijk van de grootte van de plakken eventueel meer ham)
groene pesto (ik had verse pesto uit het koelvak
plm. 150 gram zachte geitenkaas
los geklopte eidooier
6 grote plakken gekookte ham (afhankelijk van de grootte van de plakken eventueel meer ham)
groene pesto (ik had verse pesto uit het koelvak
plm. 150 gram zachte geitenkaas
los geklopte eidooier
Hulpmiddelen & keukengerei
bakpapier
plankje
scherp mes
kwastje
plankje
scherp mes
kwastje
Leuke tips
Je kunt de vlinders nog met geraspte kaas bestrooien. Ook lekker.
Je kunt natuurlijk ook rauwe ham, cervelaatworst, salami gebruiken.
In plaats van geitenkaas is gewone roomkaas ook heel lekker.
Je kunt natuurlijk ook rauwe ham, cervelaatworst, salami gebruiken.
In plaats van geitenkaas is gewone roomkaas ook heel lekker.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1428637
Homepage ID
886977
Teller
1058
Drank
Uit
Bookmarked
27
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Sojavrij
Gelegenheid