Kof­fie-cho­co­la­de­taart met Mal­te­sers

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 02/03/2015 - 20:46
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 °C. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in. Maal de hazelnoten fijn in de keukenmachine.
Klop met een mixer de boter met de suiker in 5 min. luchtig. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige helemaal is opgenomen. Verwarm de melk tot lauwwarm. Roer de noten, melk en 1½ stick espresso door het beslag. Zeef het bakmeel boven de kom en spatel erdoor. Schep in de vorm en bak de cake in ca. 1 uur gaar. Controleer of de cake gaar is door er met een satéprikker in te steken. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Verwijder de springvorm en laat 2 uur afkoelen op een rooster.
Verwarm de slagroom tegen de kook aan. Snijd de chocolade grof en doe in een kom met de rest van het espressopoeder. Schenk de hete slagroom erover. Laat 5 min. staan en roer tot een gladde massa. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en laat vervolgens 15 min. opstijven in de koelkast. Roer de ganache regelmatig door.
Snijd de afgekoelde cake overlangs in 3 lagen. Leg de onderste laag op een bord en bestrijk met een laag ganache. Leg er een volgende cakelaag op, bestrijk die ook met ganache en dek af met de laatste laag. Bestrijk de taart rondom met de rest van de ganache en versier de taart met de Maltesers. Plak ze indien nodig vast met een beetje ganache.
Afbeelding
Kof­fie-cho­co­la­de­taart met Mal­te­sers
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit een geweldig leuke taart om te maken. De Maltesers maken de taart lekker crunchy.
Ingrediënten
125 g hazelnoten
150 g boter (op kamertemperatuur)
225 g lichtbruine basterdsuiker
4 eieren
100 ml volle melk
2 espressosticks
200 g zelfrijzend bakmeel
350 ml slagroom
350 g pure chocolade 72%
300 g Maltesers
Hulpmiddelen & keukengerei
hoge springvorm (Ø 18 cm)
bakpapier
keukenmachine
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1428257
Homepage ID
1977752
Teller
425
Bron
Allerhande
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Joyce1956
Gelegenheid