advocaattaart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 02/01/2015 - 12:31
Bereidingswijze
Bekleed de springvorm met het bakpapier en bedek de bodem met de lange vingers. Klop de suiker met de boter licht en luchtig. Voeg een voor een de eieren toe. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige helemaal is opgenomen. Voeg de advocaat toe. Week de gelatine 5 min. in koud water. Verhit 60 ml siroop van de peren in een steelpan. Neem van het vuur, knijp de gelatine uit en roer door de siroop. Voeg dit toe aan het advocaatmengsel, roer door en zet tot gebruik in de koelkast.
Laat de peren uitlekken en snijd ze in parten. Klop de slagroom stijf met suiker. Schep de helft van het advocaatmengsel op de lange vingers. Verdeel de slagroom erover en leg de peren erop. Schep de rest van het advocaatmengsel erop. Dek af met vershoudfolie en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Bestrooi vlak voor het serveren met de cacaopoeder.
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
lijkt me lekker
Ingrediënten
Ingrediënten
87½ g lange vingers (pak a 175 g)
180 g witte basterdsuiker
180 g boter (op kamertemperatuur)
3 eieren
250 ml scharreladvocaat (fles a 0.5 liter)
6 blaadjes gelatine (pak a 6 blaadjes)
882 g halve peren op siroop (blik a 882 g)
250 ml slagroom (beker a 250 ml)
2 el witte basterdsuiker
2 el cacaopoeder
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1428173
Homepage ID
2064974
Teller
163
Bron
allerhande
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
tweety48
Gelegenheid