Cipolline all'aceto balsamico ( Uitjes in zoetzure balsamico-azijn )

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 01/27/2015 - 16:19
Bereidingswijze
Pel de uitjes, maar laat de wortelaanzet eraan zitten.

Breng het water en de witte wijn aan de kook en blancheer hierin de uitjes plm. 10 minuten tot ze zacht zijn.
Zeef de uitjes uit het kookvocht en laat ze afkoelen.

Laat de basterdsuiker in een pan smelten op een niet te hoog vuur.
Vlak voor de suiker gaat borrelen voeg je de uitjes erbij en roert goed door zodat de uitjes rondom met suiker zijn bedekt.

Voeg nu de balsamicoazijn toe en laat dit geheel ongeveer 5 minuten zachtjes pruttelen.
Neem de pan dan van het vuur en laat het geheel afkoelen.

De uitjes zijn nu eetbaar.
Echter, hoe langer je ze bewaart onder de balsamico-azijn, hoe lekkerder ze worden.
Afbeelding
Cipolline all'aceto balsamico ( Uitjes in zoetzure balsamico-azijn )
Cipolline all'aceto balsamico ( Uitjes in zoetzure balsamico-azijn )
Cipolline all'aceto balsamico ( Uitjes in zoetzure balsamico-azijn )
Cipolline all'aceto balsamico ( Uitjes in zoetzure balsamico-azijn )
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
3.00
Vertel iets leuks over dit recept
Tijdens onze vakanties in Italië (Piemonte) hebben we een paar maal deze lekkere uitjes op balsamico-azijn gekocht. Heerlijk als borrelhapje, maar ook lekker bij vleeswaren, bij de antipasti of in stukken gehakt door een salade met rucola en wat lekkere Italiaanse vleeswaren.
Jammer genoeg zijn de potjes al weer gauw leeg en moesten we wachten tot de volgende vakantie.
Tot ik op de markt kleine uitjes zag.
Vandaag gemaakt en het resutaat is nu al heerlijk. Volgens het recept worden de uitjes alleen maar lekkerder naar gelang de tijd dat je ze laat staan. Ze moeten wel in de koelkast en onder de azijn blijven staan. Ik ben benieuwd.
(Ik heb wat meer bruine suiker in het recept gebruikt dan in het originele recept (was 30-35 gram). Ook de hoeveelheid balsamico-azijn heb ik opgevoerd naar 3 dl. (was 2 1/2 dl).
Ingrediënten
500 gram kleine uitjes (zilveruitjes)
5 dl witte wijn
5 dl water
50 gram bruine basterdsuiker
3 dl balsamico-azijn
Hulpmiddelen & keukengerei
schone jampotjes
pan
maatbeker
houten lepel
Leuke tips
Als je ze wil bewaren doe je ze samen met de azijn in een gesteriliseerde pot. Zorg dat de balsamico-azijn boven de uitjes uit komt. Is er te weinig azijn, voeg dan nog wat extra toe. Op deze manier kunt u de uitjes enkele maanden in de koelkast bewaren.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1427991
Homepage ID
886977
Teller
6463
Bron
Pietro Cucina (Peter Housmans – internet )
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Author Image
pwiggers
Gelegenheid