Bereidingswijze
Haal al het witte glazuur tussen de Oreo's vandaan, en bewaar het koekjesdeel. Stop deze in een plastic zak en rol deze helemaal fijn met de deegroller. Smelt de boter in een pannetje en meng deze met de koekkruimels. Doe alle kruimels in de springvorm en druk goed aan. Laat 10 minuten rusten in de koelkast.
Klop de gelatine met 400 ml water ongeveer 1 minuut op een lage stand. Voeg de slagroom en kwark toe en klop op de hoogste stand ongeveer 2 minuten. Schenk het kwarkmengsel in de springvorm, en laat een nachtje rusten.
Voor het serveren de Lemon Curd op een bordje fijn maken met een vork, zodat het smeerbaar wordt. Vervolgens over de kwarktaart verdelen, aansnijden en eet smakelijk!
Klop de gelatine met 400 ml water ongeveer 1 minuut op een lage stand. Voeg de slagroom en kwark toe en klop op de hoogste stand ongeveer 2 minuten. Schenk het kwarkmengsel in de springvorm, en laat een nachtje rusten.
Voor het serveren de Lemon Curd op een bordje fijn maken met een vork, zodat het smeerbaar wordt. Vervolgens over de kwarktaart verdelen, aansnijden en eet smakelijk!
Afbeelding
Aantal personen
12.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Mijn laatste week stage bij Smulweb sluit ik af met deze zelf bedachte, en zelf gemaakte kwarktaart met Oreo bodem en Lemon Curd topping!
Ingrediënten
1 pakje naturel kwarktaart (gebruik de koekjesbodem niet)
250 ml slagroom
400 ml kwark
2 rollen Oreo koekjes
100 gr boter, om te smelten
1 potje Lemon Curd
250 ml slagroom
400 ml kwark
2 rollen Oreo koekjes
100 gr boter, om te smelten
1 potje Lemon Curd
Hulpmiddelen & keukengerei
Ik gebruikte de Kitchen aid met garde, deegroller en een springvorm
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1427907
Homepage ID
2268702
Teller
2513
Drank
Uit
Bookmarked
20
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid