Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 175 graden boven- en onder-warmte.
Bakvorm invetten en met bloem bestrooien.
Boter, suiker, zout cremig mixen.
Eieren één voor één toevoegen en door de boter mixen.
Bloem en bakpoeder mengen, zeven en voorzichtig door de ei/botermassa scheppen.
Melk toevoegen voorzichtig door het deeg scheppen.
Suiker en kaneel door elkaar mengen.
1/3 deel van het deeg in de ingevette en met bloem bestoven bakvorm scheppen.
Bestrooien met 1/3 van het suikerkaneelmengsel.
Weer 1/3 van het deeg in de vorm scheppen en hierop weer 1/3 suiker-kaneelmengsel.
Rest deeg hierover verdelen.
Dan de rest van het suiker-kaneelmengsel over de bovenlaag strooien (dit wordt een heerlijk knapperig laagje!)
Cake in het midden van de voorverwarmde oven plm. 60 - 70 minuten bakken.
Prik met bijvoorbeeld een satéprikker in de cake na afloop van de baktijd om te kijken of de cake gaar is.
Als de prikker er schoon uitkomt kan de cake uit de oven.
Bakvorm invetten en met bloem bestrooien.
Boter, suiker, zout cremig mixen.
Eieren één voor één toevoegen en door de boter mixen.
Bloem en bakpoeder mengen, zeven en voorzichtig door de ei/botermassa scheppen.
Melk toevoegen voorzichtig door het deeg scheppen.
Suiker en kaneel door elkaar mengen.
1/3 deel van het deeg in de ingevette en met bloem bestoven bakvorm scheppen.
Bestrooien met 1/3 van het suikerkaneelmengsel.
Weer 1/3 van het deeg in de vorm scheppen en hierop weer 1/3 suiker-kaneelmengsel.
Rest deeg hierover verdelen.
Dan de rest van het suiker-kaneelmengsel over de bovenlaag strooien (dit wordt een heerlijk knapperig laagje!)
Cake in het midden van de voorverwarmde oven plm. 60 - 70 minuten bakken.
Prik met bijvoorbeeld een satéprikker in de cake na afloop van de baktijd om te kijken of de cake gaar is.
Als de prikker er schoon uitkomt kan de cake uit de oven.
Afbeelding
Aantal personen
16.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijke koek met een duidelijk aanwezige kaneelsmaak. Dus voor kaneelliefhebbers.
De bovenlaag van suiker en kaneel zorgt ervoor dat de cake een knapperig laagje houdt.
De cake is na 2 dagen op zijn/haar best. Dan zijn de smaken goed doorgetrokken.
Het recept vond ik op een Duitse internetpagina.
Ik noem het een cake, maar de hoeveelheden van de ingrediënten zijn anders dan de cakes die ik normaal bak.
Maar het resultaat is heerlijk!
De bovenlaag van suiker en kaneel zorgt ervoor dat de cake een knapperig laagje houdt.
De cake is na 2 dagen op zijn/haar best. Dan zijn de smaken goed doorgetrokken.
Het recept vond ik op een Duitse internetpagina.
Ik noem het een cake, maar de hoeveelheden van de ingrediënten zijn anders dan de cakes die ik normaal bak.
Maar het resultaat is heerlijk!
Ingrediënten
225 gram zachte boter
200 gram suiker
mespunt zout
4 eieren (M)
325 gram bloem
5 gram bakpoeder
3 eetlepels melk
Vulling:
60 gram suiker
1 eetlepel kaneelpoeder
200 gram suiker
mespunt zout
4 eieren (M)
325 gram bloem
5 gram bakpoeder
3 eetlepels melk
Vulling:
60 gram suiker
1 eetlepel kaneelpoeder
Hulpmiddelen & keukengerei
Cakevorm plm. 24 cm.
zeef
mixer of keukenmachine
zeef
mixer of keukenmachine
Leuke tips
De cake is het lekkerst na 2 dagen. Dan zijn de smaken goed doorgetrokken.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Duits
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1427529
Homepage ID
886977
Teller
3741
Bron
Internet
Drank
Uit
Bookmarked
107
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Sojavrij
Vegetarisch
Gelegenheid