Bereidingswijze
Snijd de aubergine in plakken en bestrooi met peper en zout.
Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan en bak de aubergine.
Rasp ondertussen de komkommer en pers de knoflook. Meng dit samen met wat peper, zout, olijfolie en een scheutje citroensap door elkaar. Even laten intrekken.
Keer de aubergines zo nu en dan om en serveer goudbruin.
Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan en bak de aubergine.
Rasp ondertussen de komkommer en pers de knoflook. Meng dit samen met wat peper, zout, olijfolie en een scheutje citroensap door elkaar. Even laten intrekken.
Keer de aubergines zo nu en dan om en serveer goudbruin.
Aantal personen
5.00
Aantal stuks
19.00
Vertel iets leuks over dit recept
Voor het eerst gegeten in Turkije, zo simpel en zo lekker.
Ingrediënten
1 aubergine
peper
zout
olijfolie
300 gram Turkse yoghurt
1/2 komkommer
2 teentjes knoflook
citroensap
peper
zout
olijfolie
300 gram Turkse yoghurt
1/2 komkommer
2 teentjes knoflook
citroensap
Hulpmiddelen & keukengerei
rasp
Leuke tips
Serveer de aubergines in een gezellig Turks schaaltje met een flinke dot yoghurt.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Turks
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
1427415
Homepage ID
2198982
Teller
131
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid