Pittige kaashapjes van bladerdeeg

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/02/2015 - 19:38
Bereidingswijze
Ontdooi de plakjes bladerdeeg.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Steek met een vormpje kleine rondjes uit een plakje bladerdeeg (ik had er 9 uit een plakje)
Meng wat zout en chilipoeder of cayennepeper door de eidooier.
Kwast de bladerdeegrondjes in met eidooier (oppassen dan je de randen niet raakt, dan rijst het bladerdeeg niet goed).
Bestrooi de rondjes met de geraspte kaas.
Afbeelding
Pittige kaashapjes van bladerdeeg
Pittige kaashapjes van bladerdeeg
Pittige kaashapjes van bladerdeeg
Aantal stuks
36.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker, goedkoop en snel. Heerlijk pittig bladerdeeghapje.
Opletten bij het insmeren met eidooier dat je de randen niet raakt, want dan komt het bladerdeeg niet goed omhoog (bij een paar op de foto kun je zien wat er dan fout gaat).
Heel lekker om de hapjes dwars door te snijden en te vullen met een pittige roomkaassmeersel.
Bijvoorbeeld met:
Smulsmeersel-van-roomkaas-en-ayvar
Ingrediƫnten
4 plakjes bladerdeeg (voor 36 hapjes afhankelijk van de grootte van je glaasje of uitsteekvormpje)
1 los geklopte eidooier
geraspte Parmezaanse kaas
mespunt zout
mespunt chilipoeder of cayennepeper
Hulpmiddelen & keukengerei
bakpapier
borrelglaasje of ander uitsteekvormpje
kwastje
Leuke tips
Leuk om de hapjes dwars door te snijden en te vullen met een pittig kaassmeersel (zie tip hierboven).
Ook lekker met kruidenroomkaas ertussen.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Goedkoop en snel
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1426983
Homepage ID
886977
Teller
10763
Bron
krantje van supermarkt
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
65
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Sojavrij
Vegetarisch
Author Image
pwiggers
Gelegenheid