Bereidingswijze
Doe het gehakt in een grote mengkom,maak de beschuiten fijn met een deegrol en meng dezemet het gehakt.Daarna de eieren en een scheut azijn.Meng alles goed en doe het in een ovenvaste schaal,laat aan de zijkant wat ruimte.Doe hierover 1 kop azijn en 2 koppen water.Snijd de ui in ringen en de citroen in schijven en leg deze op het gehakt.Steek de kruidnagels in de citoen en leg de laurierbladeren in het vocht.
Zet dit 1 uur in een oven van 160 graden.Laat afkoelen haal de citroen,ui en laurierblaadjes eruit.Snijd de pastei in plakken en haal het even door het vocht zodat het een lekkere frisse smaak krijgt.
Zet dit 1 uur in een oven van 160 graden.Laat afkoelen haal de citroen,ui en laurierblaadjes eruit.Snijd de pastei in plakken en haal het even door het vocht zodat het een lekkere frisse smaak krijgt.
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijke pastei voor bij een borrel,maar is ook lekker op een boterham
Ingrediënten
1 kilo varkensgehakt of evt half om half ( varkens is lekkerder) ,8 beschuiten,2 eieren,flinke scheut azijn,1 ui,1 citroen,4-5 laurierblaadjes en kruidnagels.
1 kop azijn en 2 koppen water
1 kop azijn en 2 koppen water
Hulpmiddelen & keukengerei
Ovenvaste schaal
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Buffet
Recept ID
1426169
Homepage ID
2276677
Teller
14
Bron
oma
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid