Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Vet de cakevorm in met boter en bestuif met bloem.
Schil de appels, verwijder het klokhuis.
Snij 1 1/2 appel in hele dunne plakjes.
De overgebleven helft van de appel in schijfjes (komt bovenop de cake).
Klop de boter met de suiker en de vanillesuiker tot een lichtgele massa (plm. 5 minuten).
Voeg één voor één de eieren toe. De volgende pas als het eerdere is opgenomen.
Schep het cakemeel of zelfrijzend bakmeel voorzichtig door de boter-eimassa.
Schep de gemberstukjes en het gembernat ook voorzichtig door het beslag,
Doe 1/3 van het beslag in de ingevette vorm.
Leg hierop een de helft van de appelplakjes.
Doe weer 1/3 van het beslag in de vorm.
Hierop de rest van de appelplakjes.
Restant deeg erop. Garneer met de schijfjes appel.
Cake in het midden van de voorverarmde oven plm. 60 minuten bakken.
Even prikken met bijvoorbeeld een satéprikker. Komt die schoon uit de cake dan is de cake klaar.
Afkoelen op een rooster en dan.......smullen maar!
Vet de cakevorm in met boter en bestuif met bloem.
Schil de appels, verwijder het klokhuis.
Snij 1 1/2 appel in hele dunne plakjes.
De overgebleven helft van de appel in schijfjes (komt bovenop de cake).
Klop de boter met de suiker en de vanillesuiker tot een lichtgele massa (plm. 5 minuten).
Voeg één voor één de eieren toe. De volgende pas als het eerdere is opgenomen.
Schep het cakemeel of zelfrijzend bakmeel voorzichtig door de boter-eimassa.
Schep de gemberstukjes en het gembernat ook voorzichtig door het beslag,
Doe 1/3 van het beslag in de ingevette vorm.
Leg hierop een de helft van de appelplakjes.
Doe weer 1/3 van het beslag in de vorm.
Hierop de rest van de appelplakjes.
Restant deeg erop. Garneer met de schijfjes appel.
Cake in het midden van de voorverarmde oven plm. 60 minuten bakken.
Even prikken met bijvoorbeeld een satéprikker. Komt die schoon uit de cake dan is de cake klaar.
Afkoelen op een rooster en dan.......smullen maar!
Afbeelding
Aantal personen
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Zoeken naar combinaties voor cake en dit kwam er weer uit.
Hou je van gember en appel? Dan moet je deze cake eens bakken. Je vindt het allebei terug in deze lekkere luchtige cake.
De geconfijte gember heb ik in stukjes gesneden. Ook wat gembernat door het beslag.
De appel is niet in stukjes maar in hele dunne plakjes door de cake gedaan.
Een hele lekker combinatie!
Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
Hou je van gember en appel? Dan moet je deze cake eens bakken. Je vindt het allebei terug in deze lekkere luchtige cake.
De geconfijte gember heb ik in stukjes gesneden. Ook wat gembernat door het beslag.
De appel is niet in stukjes maar in hele dunne plakjes door de cake gedaan.
Een hele lekker combinatie!
Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
Ingrediënten
150 gram zachte boter
140 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
3 eieren (M)
mespunt zout
170 gram cakemeel of zelfrijzend bakmeel
6 bolletjes geconfijte gember in kleine stukjes gesneden
1 eetlepel gembernat
2 appels (bijv. Elstar)
140 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
3 eieren (M)
mespunt zout
170 gram cakemeel of zelfrijzend bakmeel
6 bolletjes geconfijte gember in kleine stukjes gesneden
1 eetlepel gembernat
2 appels (bijv. Elstar)
Hulpmiddelen & keukengerei
mixer
cakevorm 25 cm
cakevorm 25 cm
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1425615
Homepage ID
886977
Teller
4521
Drank
Uit
Bookmarked
16
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Sojavrij
Vegetarisch
Gelegenheid