Bereidingswijze
Vermeng de bloem met de melk, het ei, het cacaopoeder en de suiker. Mix het beslag.
Laat de bakpan goed heet worden en smelt het klontje margarine, terwijl je de pan ronddraait.
Giet ¼ van het beslag in de pan en blijf die kantelen tot het beslag mooi verdeeld is.
Draai de pannenkoek met een spatel om zodra hij aan de bovenkant droog is.
Bak de andere kant.
Ga zo door tot het beslag op is.
Schil de peer en snijd ze in schijfjes.
Stoof ze 5 minuten in de witte wijn met de suiker.
Vul de pannenkoeken met de peren en klap ze dicht.
Breek de chocolade in stukken en smelt hem op een heel zacht vuurtje in de sojaroom.
Neem de pan van het vuur zodra de chocolade gesmolten is.
Dien de gevulde pannenkoeken op met de chocoladesaus.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik heb de peer niet gestoofd met wijn :)
Maar de chocolade pannenkoeken zijn overheerlijk en het is eens anders dan de klassieke pannenkoek! ;)
Maar de chocolade pannenkoeken zijn overheerlijk en het is eens anders dan de klassieke pannenkoek! ;)
Ingrediënten
50 g bloem
1,5 dl (soja)melk
1 ei
1 eetlepel cacaopoeder (ongezoet)
1 eetlepel suiker
Bakboter
2 peren
2 eetlepels witte wijn
2 koffielepels
Voor de chocoladesaus
50 g chocolade
½ dl (soja)room
1,5 dl (soja)melk
1 ei
1 eetlepel cacaopoeder (ongezoet)
1 eetlepel suiker
Bakboter
2 peren
2 eetlepels witte wijn
2 koffielepels
Voor de chocoladesaus
50 g chocolade
½ dl (soja)room
Hulpmiddelen & keukengerei
koekenpan
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Vegetarisch
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1424966
Homepage ID
2065760
Teller
3840
Bron
Verrassende desserst in 30 minuten
Drank
Uit
Bookmarked
78
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid