Koffietaart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 10/18/2014 - 12:54
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 gradene Celsius en vet twee ronde taartvormen in. Als je slechts een taartvorm hebt, kun je ook een grote taart bakken en hem vervolgens met een draadje doormiddden snijden. (Een draadje werkt beter dan een mes, want dan kun je nog wat sturen en oefen je minder druk uit op je cake).Klop de eieren met de zakjes vanillesuiker om eilucht te maskeren. Klop het zeker zo'n 3 minuten op de hoogste stand van de handmixer. Voeg vervolgens de suikers toe en klop nog een half minuutje.Voeg nu de boter in kleine stukjes toe en klop het weer een half minuutje. Vervolgens voeg je het zelfrijzend bakmeel via een zeef toe en dit meng je er voorzichtig met een pannenlikker doorheen (voorzichtig, zodat het beslag luchtig blijft). Daarna klop je het beslag zo kort mogelijk tot alles gemengd is. Ten slotte voeg je opgeloste koffie/espresso toe aan je beslag en meng je het wederom zeer kort.Verdeel het beslag over twee taartvormen en bak ze ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden Celsius. (Nogmaals: als je maar een taartvorm hebt, kan dat ook. Bak het dan ietsjes langer en zet de oven op 175 graden Celsius). Laat de taart 5 minuten afkoelen in de vorm en haal ze dan uit de vorm. Laat de taarten nog een halfuurtje goed afkoelen (op een rooster) en maak ondertussen de vulling.Vulling maken: meng boter, poedersuiker, vanille essence en opgeloste koffie/espresso met de handmixer en laat even in de koelkast staan.Bestrijk de bovenkant van de afgekoelde cakes met glazuur, plak ze op elkaar en bestoori de bovenkant nog met gehakte walnoten en chocoladerasp. Chocoladerasp krijg je heel gemakkelijk door met een kaasrasp tekeer te gaan op de zijkant van een chocoladeblok. Mmmm, smakelijk! 
Afbeelding
Koffietaart
Aantal personen
12.00
Aantal stuks
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Wat cabaretier Ronald Goedemondt over de Café Noir zegt, "NOG MEER KOFFIE IN HET KOEKJE!", geldt zeker ook voor deze machtige koffietaart met koffievulling en walnoten en chocoladerasp als topping. Een geweldige taart voor verjaardagen en andere feesten. Je tovert minstens 12 glimlachen uit een taart.
Ingrediënten
Taart:
6 eieren
330 gram zachte roomboter
2 zakjes vanillesuiker
150 gram witte basterdsuiker
150 gram donkere basterdsuiker
330 gram gezeefd zelfrijzend bakmeel
3 tl oploskoffie/espresso in 2 el kokend water

Vulling:
130 gram zachte roomboter
120 gram poedersuiker
2 rl oploskoffie/espresso in 2 el kokend water
1/2 tl vanille essence

Garnering:
Handje gehakte walnoten en wat chocoladerasp 
Hulpmiddelen & keukengerei
Handmixer
Taartvorm(en)
Kaasrasp

 
Leuke tips
(Tip: je kunt er ook voor kiezen om ipv opgeloste koffie en vanille essence 1 el amaretto in de vulling te doen).
Bereidingstijd
60-120 min
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1424758
Homepage ID
2258373
Teller
413
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
melodi_tamarzians
Gelegenheid