Franse appeltaart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 10/05/2014 - 12:48
Bereidingswijze
Van gezeefde bloem suiker kleingesneden boter  en eidooiers snel een glad en stevig deeg kneden.
Het deeg afgedekt een nacht in de koelkast zetten
Vlaaivorm invetten
Deeg uitrollen en vlaaivorm hiermee bekleden.
Het deeg met bebloemde vingers stevig aandrukken en de rand bijsnijden.
bodem hier en daar inprikken.
in het midden van de oven  175 gr.C in 15 - 20 min. bakken
.
Voor de Vulling
Melk,  suiker, 1 zakje vanillesuiker de maizena en de eidooiers gladroeren en au bainmarie al roerend warm laten wordenen laten binden
2 blaadjes gelatine in koud water weken, uitknijpen en in de warme vla oplossen.
Vla in de taartvorm schenken.
Appels schillen klokhuis verwijderen en in dunne schijfjes snijden
wijn of calvados suiker citroensap aan de kook brengen en appelschijfjes hierin 2 min. blancheren.
appels uit het vocht nemen en op taart rangschikken.
Rest 2 gelatine weken in koud water  en oplossen in de wijnmassa.
Als het wat dikkig wordt over de appels schenken. 
 
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
overgenomen uit mijn oude kookschrift.i.p.v. witte wijn heb ik calvados toegevoegd.
 
Ingrediënten
300 gram bloem

100 gram suiker
150 gram koude boter
3 eidooiers

Voor  de vulling:
1/4 ltr melk
50 gram suiker
2 zakjes vanille suiker
1 theel maizena
2 eidooiers
4 bl. gelatine
2 zachtzure appels
1 dl. witte wijn of calvados
citroensap

 
Hulpmiddelen & keukengerei
Vlaaivorm
beslagkom
kookpan
 
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1424523
Homepage ID
1195038
Teller
282
Bron
oud kookschrift
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
cdrek
Gelegenheid