Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 graden boven- en onderwarmte.
Bekleed de cakevorm met bakpapier of vet deze in met boter en bestuif met bloem.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij de appel in niet te kleine stukjes.
Roer de boter met suiker en vanillesuiker tot een cremige massa.
Voeg één voor één de eieren toe.
Roer het zout en de theelepel kaneel door het cakemeel. Zeef het meel boven de beslagkom.
Schep het meel voorzichtig door de botermassa.
Schep nu voorzichtig de appel en de grof gehakte walnoten door het deeg.
Vul de cakevorm.
Zet de vorm in het midden van de voorverwarmde oven.
In plm. 60 minuten is de cake klaar.
Prik met een satéprikker in de cake. Als die er schoon uitkomt is de cake klaar.
Laat afkoelen op een rooster.
Bekleed de cakevorm met bakpapier of vet deze in met boter en bestuif met bloem.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij de appel in niet te kleine stukjes.
Roer de boter met suiker en vanillesuiker tot een cremige massa.
Voeg één voor één de eieren toe.
Roer het zout en de theelepel kaneel door het cakemeel. Zeef het meel boven de beslagkom.
Schep het meel voorzichtig door de botermassa.
Schep nu voorzichtig de appel en de grof gehakte walnoten door het deeg.
Vul de cakevorm.
Zet de vorm in het midden van de voorverwarmde oven.
In plm. 60 minuten is de cake klaar.
Prik met een satéprikker in de cake. Als die er schoon uitkomt is de cake klaar.
Laat afkoelen op een rooster.
Afbeelding
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Cake met appel is heerlijk. Maar nog lekkerder als je er walnoten aan toevoegt.
Lekker friss en met een lichte "bite"van de walnoten.
Een snufje kaneel erdoor maakt het af.
Lekker friss en met een lichte "bite"van de walnoten.
Een snufje kaneel erdoor maakt het af.
Ingrediënten
150 gram zachte roomboter
140 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
mespunt zout
3 eieren
150 gram cakemeel of zelfrijzend bakmeel
1 theelepel kaneelpoeder
1 flinke appel
plm. 12 walnoten grof gehakt
140 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
mespunt zout
3 eieren
150 gram cakemeel of zelfrijzend bakmeel
1 theelepel kaneelpoeder
1 flinke appel
plm. 12 walnoten grof gehakt
Hulpmiddelen & keukengerei
cakevorm 25 cm
bakpapier
besslagkom
mixer
bakpapier
besslagkom
mixer
Bereidingstijd
30-60 min
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1424392
Homepage ID
886977
Teller
28479
Drank
Uit
Bookmarked
29
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid