Bereidingswijze
schil de aardappel en snijd hem in hele kleine blokjes(brunoisse) en kook gaar in gezouten water, laat uitlekken en dep ze droog.
snijd sjalot , lente ui en bieslook fijn, schil de appel en snijd die ook in hele kleine blokjes ( doe die als laatst om verkleuring te voorkomen)
snijd de zalm zeer fijn (tartaar) en meng met de aardappel , appel , sjalot ,lente ui , geraspte kaas , 2el mayonaise en 1 el créme fraiche. breng op smaak met zout en peper en wat kerripoeder. dek af met plasticfolie en zet koud weg
was de courgettes en snijd in 36 ronde plakjes van 5 mm dik. smeer de plakjes aan beide kanten royaal in met olijolie en grill op een plaat of grillpan aan beide kanten mooi van kleur. breng op smaak met zout en peper
meng mierikswortel met 3 el mayonaise wat kerriepoedernen verdun eventueel met wat melk. breng nog wat op smaak
leg op elk bord 2 courgette plakjes, schep daarop wat van de zalm, leg daarop weer een courgette plakje, schep daarop weer wat zalm en dek af met een courgette plakje. garneer het laatste plakje met een plukje dille
trek naast de torentjes aan beide kanten een streep mieriksworteldressing
snijd sjalot , lente ui en bieslook fijn, schil de appel en snijd die ook in hele kleine blokjes ( doe die als laatst om verkleuring te voorkomen)
snijd de zalm zeer fijn (tartaar) en meng met de aardappel , appel , sjalot ,lente ui , geraspte kaas , 2el mayonaise en 1 el créme fraiche. breng op smaak met zout en peper en wat kerripoeder. dek af met plasticfolie en zet koud weg
was de courgettes en snijd in 36 ronde plakjes van 5 mm dik. smeer de plakjes aan beide kanten royaal in met olijolie en grill op een plaat of grillpan aan beide kanten mooi van kleur. breng op smaak met zout en peper
meng mierikswortel met 3 el mayonaise wat kerriepoedernen verdun eventueel met wat melk. breng nog wat op smaak
leg op elk bord 2 courgette plakjes, schep daarop wat van de zalm, leg daarop weer een courgette plakje, schep daarop weer wat zalm en dek af met een courgette plakje. garneer het laatste plakje met een plukje dille
trek naast de torentjes aan beide kanten een streep mieriksworteldressing
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
een van de mooiste recepten wat ik ooit heb gemaakt, ziet er prachtig uit en je verast iedereen met de smaak explosie
Ingrediënten
300 gr verse zalm zonder vel - 2 kleine sjalotjes - 1 granny smith appel - 1 kleine aardappel - bosje bieslook - 3 lente uitjes - 1 el geraspte kaas - 5 el mayonaise - 1 el créme fraiche - flinke tl mierikswortel (uit een potje) - 2 courgettes - 2tl kerriepoeder - plukjes verse dille - olijolie - zout en peper - wat melk
Hulpmiddelen & keukengerei
grillpan of plaat
Bereidingstijd
30-60 min
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1424061
Homepage ID
1970213
Teller
95
Bron
gedeeltelijk 24 kitchen en iets van me zelf
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid