Bereidingswijze
Weeg de pan. Doe de wijn in de pan. Weeg weer. Doe de helft aan het gewicht van de wijn aan geleisuiker erbij. Dus je hebt bijvoorbeeld 200 gram wijn dan gaat er 100 gram geleisuiker 2 : 1 bij.
N.B. Als je gewone geleisuiker gebruikt moet je hetzelfde gewicht aan wijn als aan suiker gebruiken!!!
Breng alles rustig aan de kook en laat plm. 4 - 5 minuten doorkoken.
De wijngelei is nog vloeibaar als je die in de pot doet. Wel moet je even een proefje doen op een koud schoteltje. Paar druppels wijngelei erop en kijken of dit dik wordt. Zo ja, dan is de wijngelei goed. Net als bij het maken van jam.
Potjes vullen. 5 minuten op de kop zetten en dan af laten koelen
Dan wordt het "Smullen maar".
N.B. Als je gewone geleisuiker gebruikt moet je hetzelfde gewicht aan wijn als aan suiker gebruiken!!!
Breng alles rustig aan de kook en laat plm. 4 - 5 minuten doorkoken.
De wijngelei is nog vloeibaar als je die in de pot doet. Wel moet je even een proefje doen op een koud schoteltje. Paar druppels wijngelei erop en kijken of dit dik wordt. Zo ja, dan is de wijngelei goed. Net als bij het maken van jam.
Potjes vullen. 5 minuten op de kop zetten en dan af laten koelen
Dan wordt het "Smullen maar".
Afbeelding
Aantal personen
20.00
Aantal stuks
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Tijdens een vakantie ontdekte ik de wijngelei die voor veel geld verkocht wordt.
Dat kan ik ook dacht ik.
Als ik nu een restje wijn over heb maak hiervan met behulp van geleisuiker een heerlijke wijngelei.
Heel lekker op een stukje kaas. Eigenlijk lekker bij alle soorten kaas, maar ook lekker om te dippen.
Een schep van de wijngelei in bijvoorbeeld rodekool of een vleesgerecht is ook lekker
Nooit meer wijn weggooien !
Dat kan ik ook dacht ik.
Als ik nu een restje wijn over heb maak hiervan met behulp van geleisuiker een heerlijke wijngelei.
Heel lekker op een stukje kaas. Eigenlijk lekker bij alle soorten kaas, maar ook lekker om te dippen.
Een schep van de wijngelei in bijvoorbeeld rodekool of een vleesgerecht is ook lekker
Nooit meer wijn weggooien !
Ingrediƫnten
Restje wijn rood of wit alles kan.
(Ik had nu een rest Riesling en een rest droge rode Dornfelder)
geleisuiker (1 : 2)
(Ik had nu een rest Riesling en een rest droge rode Dornfelder)
geleisuiker (1 : 2)
Hulpmiddelen & keukengerei
Pan
weegschaal
schone potjes
weegschaal
schone potjes
Leuke tips
Heerlijk bij een kaasplateau na een leuk dineetje.
Lekker bij geitenkaas of blauwe kaas.
Gewoon van alles proberen.
Ook lekker in een saus, stoofpot of door rodekool.
Lekker bij geitenkaas of blauwe kaas.
Gewoon van alles proberen.
Ook lekker in een saus, stoofpot of door rodekool.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Duits
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1423864
Homepage ID
886977
Teller
159
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Gelegenheid