Bereidingswijze
Kersen laten uitlekken in een zeef
Sap opvangen.
springvorm invetten en met bloem bestrooien.
Eieren splitsen.
Oven voorverwarmen op 175 graden (boven- en onder-warmte)
Bloem, bakpoeder, cacao en kaneel door elkaar mengen. Mengsel zeven.
Boter, suiker en mespunt zout tot een zalvige crème roeren.
Eidooiers er stuk voor stuk doorroeren.
Bloemmengsel voorzichtig door het mengsel scheppen. Niet kloppen want dan wordt het deeg niet luchtig genoeg.
Deeg in de ingevette vorm doen. Uitgelekte kersen erover verdelen. Beetje aandrukken.
Besprenkelen met de Kirsch.
Taart in het midden van de oven plm. 25 minuten bakken.
Poedersuiker zeven.
Eiwitten met mespunt zout stijf kloppen.
Poedersuiker er lepel voor lepel doorheen kloppen.
Gemalen amandelen er voorzichtig door lepelen.
Taart na 25 min. uit de oven halen.
Eiwitmassa over de taart verdelen en nogmaals 25 minuten bakken.
Taart aan de rand losmaken en plm. 3 uur laten afkoelen.
Taartgelei maken met het kersensap volgens de aanwijzing op het zakje.
Iets laten afkoelen. Taartgelei over de taart verdelen. Laat rustig wat van de taartgelei over de zijkanten komen.
Geschaafde amandelen roosteren in droge koekenpan. Iets laten afkoelen.
Taartrand en taart versieren met de amandelen en overgebleven kersen. (zie foto)
Sap opvangen.
springvorm invetten en met bloem bestrooien.
Eieren splitsen.
Oven voorverwarmen op 175 graden (boven- en onder-warmte)
Bloem, bakpoeder, cacao en kaneel door elkaar mengen. Mengsel zeven.
Boter, suiker en mespunt zout tot een zalvige crème roeren.
Eidooiers er stuk voor stuk doorroeren.
Bloemmengsel voorzichtig door het mengsel scheppen. Niet kloppen want dan wordt het deeg niet luchtig genoeg.
Deeg in de ingevette vorm doen. Uitgelekte kersen erover verdelen. Beetje aandrukken.
Besprenkelen met de Kirsch.
Taart in het midden van de oven plm. 25 minuten bakken.
Poedersuiker zeven.
Eiwitten met mespunt zout stijf kloppen.
Poedersuiker er lepel voor lepel doorheen kloppen.
Gemalen amandelen er voorzichtig door lepelen.
Taart na 25 min. uit de oven halen.
Eiwitmassa over de taart verdelen en nogmaals 25 minuten bakken.
Taart aan de rand losmaken en plm. 3 uur laten afkoelen.
Taartgelei maken met het kersensap volgens de aanwijzing op het zakje.
Iets laten afkoelen. Taartgelei over de taart verdelen. Laat rustig wat van de taartgelei over de zijkanten komen.
Geschaafde amandelen roosteren in droge koekenpan. Iets laten afkoelen.
Taartrand en taart versieren met de amandelen en overgebleven kersen. (zie foto)
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze taart heb ik al eerder gebakken in een grote vorm.
Makronen-kirschkuchen-kersentaart-met-amandelschuimlaag-.
Mijn buurvrouw wilde graag een kleine taart om te trakteren op haar werk. Ze vroeg mij die te bakken. Ik heb toen alles omgerekend voor een vorm van 20 cm. Ik wilde de taart ook iets hoger maken en heb ook wat aan de ingrediënten veranderd.
Vandaar de taart nogmaals op Smulweb in een iets andere vorm en wat aangepast. Nog lekkerder dus !!
Makronen-kirschkuchen-kersentaart-met-amandelschuimlaag-.
Mijn buurvrouw wilde graag een kleine taart om te trakteren op haar werk. Ze vroeg mij die te bakken. Ik heb toen alles omgerekend voor een vorm van 20 cm. Ik wilde de taart ook iets hoger maken en heb ook wat aan de ingrediënten veranderd.
Vandaar de taart nogmaals op Smulweb in een iets andere vorm en wat aangepast. Nog lekkerder dus !!
Ingrediënten
1 pot ontpitte kersen (720 ml) (hou een paar kersen apart voor de garnering)
boter en bloem voor de vorm
3 eieren (grootte M)
60 gram zachte boter
75 gram suiker
mespunt zout
120 gram bloem of zelfrijzend bakmeel
bij gebruik van bloem: 2 afgestreken theelepels bakpoeder
1 flinke theelepel cacao
1/2 theelepel kaneel
90 gram poedersuiker
90 gram gemalen amandelen
1 zakje rode taartgelei
plm. 3 eetlepels geschaafde amandelen
eventueel: 2 eetlepels Kirsch
boter en bloem voor de vorm
3 eieren (grootte M)
60 gram zachte boter
75 gram suiker
mespunt zout
120 gram bloem of zelfrijzend bakmeel
bij gebruik van bloem: 2 afgestreken theelepels bakpoeder
1 flinke theelepel cacao
1/2 theelepel kaneel
90 gram poedersuiker
90 gram gemalen amandelen
1 zakje rode taartgelei
plm. 3 eetlepels geschaafde amandelen
eventueel: 2 eetlepels Kirsch
Hulpmiddelen & keukengerei
Springvorm van 20 cm doorsnede
zeef
mixer
3 kommen
vergiet
pannetje
zeef
mixer
3 kommen
vergiet
pannetje
Leuke tips
Heerlijk bij koffie op thee.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Duits
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1423839
Homepage ID
886977
Teller
720
Bron
Aangepast recept Kochen & Geniessen
Drank
Uit
Bookmarked
25
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Sojavrij
Vegetarisch
Gelegenheid