Bereidingswijze
Oven voorverwarmen 180 graden.
Vet een bakblik van ongeveer 34x25x6 in en bedek met bakpapier.
Smelt vervolgens de boter en chocola au bain marie en roer regelmatig.
Eieren, suiker en vanille met de mixer mixen tot het een dikke romige substantie is. Giet het boter-chocolademengsel door het eiermengsel mixen en zeef vervolgens het bloem en zout erbij tot het een egaal mengsel is.
Meng de blokjes witte chocolade er doorheen en giet het mengsel in het bakblik.
Bak voor 25 min in de oven tot je een lichtbruine korst krijgt die begint te barsten.
Laat vervolgens 20 minuten afkoelen en snijd in stukken in het bakblik. Nog verder afgekoeld smaken ze het beste.
Afbeelding
Aantal stuks
20.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een brownie moet heel veel chocoladesmaak hebben en goed smeuïg zijn. Na het proberen van meerdere recepten heb ik een combinatie gemaakt en ben ik tot dit recept gekomen, het recpet voor de perfecte brownies....
Ingrediënten
Genoeg voor veel brownies:
300 gram roomboter
400 gram pure chocola (minstens 60%) in stukjes
100 gram witte chocola in kleine blokjes
5 eieren
450 gram suiker
1 eetlepel vanille-extract (ik laat deze vaak weg moet ik zeggen)
200 gram bloem
1 theelepel zout
300 gram roomboter
400 gram pure chocola (minstens 60%) in stukjes
100 gram witte chocola in kleine blokjes
5 eieren
450 gram suiker
1 eetlepel vanille-extract (ik laat deze vaak weg moet ik zeggen)
200 gram bloem
1 theelepel zout
Hulpmiddelen & keukengerei
bakblik van ongeveer 34x25x6
Leuke tips
Kijk voor deze en andere recepten ook eens op mijn kookblog: www.facebook.com/floorkookt
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Goedkoop en snel
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1423573
Homepage ID
2241922
Teller
27931
Drank
Uit
Bookmarked
60
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Vegetarisch
Gelegenheid