Bereidingswijze
Kruishapjes (4 stuks)
Gele paprika met serrenoham
Omwikkel 2 paprikareepjes met de helft van de serrenoham leg ze kruislings. Snijd daarvoor 1 van de reepjes doormidden.
Komkommer met kruidencreme
Bestrijk de schilzijde van de komkommer met wat kruidencreme. Leg er bieslook op en leg de reepjes kruislings.
Gele paprika met surimi
Leg de rest van de gele paprikareepjes op de kruislings gelegde surimi
Soepstengel met serrenoham
Halveer de soepstengel, omwikkel deze met de rest van de serrenoham en leg kruislings neer.
Ronde hapjes (5 stuks)
Toast met geitenkaas
Leg een plakje geitenkaas op een toastje met daarop de honing en de walnoot
Groente-geitenkaastoren
Bouw een torentje met het tomatenplakje, 1 plak geitenkaas, het komkommerplakje en de olijf
Tomaat gevuld met rivierkreeftjes
Snijd een kapje van de kleine tomaat en schep de inhoud eruit. Vul de tomaat met een theelepel kruidencreme en leg er 4-5 rivierkreeftjes in.
Zalmwrap
Steek met een eierdop of een glas 3 rondjes uit de zalm en de wrap. Besmeer de wrap met kruidencreme. Maak stapeltjes. Begin met de wrap en kruiden creme dan zalm en ga zo door. Eindig met zalm.
Rivierkreeft toast
Besmeer een toastje met kruidencreme en leg daarop de rest van de rivierkreeftjes.
Gele paprika met serrenoham
Omwikkel 2 paprikareepjes met de helft van de serrenoham leg ze kruislings. Snijd daarvoor 1 van de reepjes doormidden.
Komkommer met kruidencreme
Bestrijk de schilzijde van de komkommer met wat kruidencreme. Leg er bieslook op en leg de reepjes kruislings.
Gele paprika met surimi
Leg de rest van de gele paprikareepjes op de kruislings gelegde surimi
Soepstengel met serrenoham
Halveer de soepstengel, omwikkel deze met de rest van de serrenoham en leg kruislings neer.
Ronde hapjes (5 stuks)
Toast met geitenkaas
Leg een plakje geitenkaas op een toastje met daarop de honing en de walnoot
Groente-geitenkaastoren
Bouw een torentje met het tomatenplakje, 1 plak geitenkaas, het komkommerplakje en de olijf
Tomaat gevuld met rivierkreeftjes
Snijd een kapje van de kleine tomaat en schep de inhoud eruit. Vul de tomaat met een theelepel kruidencreme en leg er 4-5 rivierkreeftjes in.
Zalmwrap
Steek met een eierdop of een glas 3 rondjes uit de zalm en de wrap. Besmeer de wrap met kruidencreme. Maak stapeltjes. Begin met de wrap en kruiden creme dan zalm en ga zo door. Eindig met zalm.
Rivierkreeft toast
Besmeer een toastje met kruidencreme en leg daarop de rest van de rivierkreeftjes.
Afbeelding
Aantal stuks
9.00
Vertel iets leuks over dit recept
Simpele borrelhapjes, makkelijk om te maken, maar super lekker! En het staat ook wat feestelijker dan een bakje chips of blokjes kaas en worst. In de verschillende hapjes heb ik wat van de zelfde ingredienten gebruikt, zodat je ook weer niet teveel hoeft in te slaan. Om het te serveren is het raster van boter, kaas en eieren gebruikt. Staat nog wat feestelijker.
Ingrediƫnten
voor het boter,kaas en eieren raster:
4 stengels bieslook
voor de kruishapjes:
4 reepjes gele paprika
4 plakjes serrenoham
2 reepjes komkommer
kruidencreme of zachte kruidenroomkaas
1 stengel bieslook
1 surimistick, in vieren
1 soepstengel
voor de ronde hapjes (5 stuks)
2 plakjes zachte geitenkaas
2 ronde toastjes
enkele druppels honing
1 walnoot
1 plakje tomaat
1 plakje komkommer
1 zwarte olijf
1 kleine tomaat
kruidencreme of zachte kruidenroom
kaas
6 a 7 rivierkreeftjes
1 plak gerookte zalm 1 wrap kant en klaar
4 stengels bieslook
voor de kruishapjes:
4 reepjes gele paprika
4 plakjes serrenoham
2 reepjes komkommer
kruidencreme of zachte kruidenroomkaas
1 stengel bieslook
1 surimistick, in vieren
1 soepstengel
voor de ronde hapjes (5 stuks)
2 plakjes zachte geitenkaas
2 ronde toastjes
enkele druppels honing
1 walnoot
1 plakje tomaat
1 plakje komkommer
1 zwarte olijf
1 kleine tomaat
kruidencreme of zachte kruidenroom
kaas
6 a 7 rivierkreeftjes
1 plak gerookte zalm 1 wrap kant en klaar
Hulpmiddelen & keukengerei
snijplank
mes
theelepeltje
eierdop
serveerschaal
mes
theelepeltje
eierdop
serveerschaal
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1423382
Homepage ID
2144793
Teller
2102
Bron
internet
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid